Hırvatistan'a gelen sığınmacı sayısı

Hırvatistan'a gelen sığınmacı sayısı

Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostojic, sığınmacı krizinin Hırvatistan'a yöneldiği 16 Eylül'den bu yana ülkeye 600 bin 699 sığınmacının girdiğini açıkladı.

Ostojic, düzenlediği basın toplantısında, Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların geçiş ülkelerinden biri olan Hırvatistan'ın da Makedonya ve Sırbistan'ın ardından sınır kontrollerini sıkılaştırdığını belirtti.

Kimlik bilgilerini ve gitmek istedikleri ülkeyi açıkça belirtmeyen sığınmacıların, ülkeye girişlerine izin verilmeyeceğini kaydeden Ostojic, sığınmacıların hangi ülkeden sığınma talep ettiklerini açıkça belirtmeleri gerektiğini vurguladı.

Bakanlık verilerine göre, sığınmacı krizinin Hırvatistan'a yöneldiği 16 Eylül'den beri ülkeye 600 bin 699 sığınmacının girdiğine işaret eden Ostojic, uygulamaya konan kısıtlamaların sığınmacı akınını kontrol altına almak için yapıldığını söyledi.

Ostojic, koridor üzerindeki tüm ülkelerin bu uygulamaları hayata geçirmesi gerektiğini belirterek sığınmacı meselesinin çözümünün Yunanistan ile Türkiye'de olduğunu savundu.

Deniz yoluyla geldikleri Yunanistan'dan Makedonya'ya oradan da Sırbistan'a geçen sığınmacılar, Hırvatistan ve Slovenya rotasını takip ederek Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor.

Kasım ayında alınan karar gereği, sadece Suriye, Irak ve Afganistan vatandaşlarının sınırlardan geçişlerine izin veriliyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.