Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (asm) vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif'e, vatandaşların ilgisi yoğun oldu

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (asm) vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye  bırakılan önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, Ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.

Hırka-i Şerif'in, her yıl olduğu gibi ramazanın ilk cuma günü ziyarete  açılması vesilesiyle Hırka-i Şerif Camisi'nin bahçesinde düzenlenen törene,  İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile vatandaşlar katıldı. İstanbul Müftüsü Yılmaz'ın dua okumasının ardından Hırka-i Şerif  ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif'i görmek için vatandaşlar caminin kapılarında uzun  kuyruklar oluşturdu. Ziyarete gelen bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı  görüldü.

Bu arada görevliler, ibadet etmek isteyen vatandaşları, cami  restorasyon nedeniyle kapalı olduğu için avludaki geçici mescide yönlendiriyor.

Kutsal emanet, hafta içi saat 10.00 ila 18.00 arası, hafta sonu ise  09.00 ila 18.00 arasında görülebilecek. Ziyaretler, arife günü ikindi namazı  sonrasına kadar sürecek. Hırka-i Şerif, Kadir Gecesi ise teravih namazı sonrası  02.30'a kadar ziyaret edilebilecek.

Hırka-i Şerif'i ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, İETT'nin Ramazan  Hattı otobüslerini kullanabilecek. Yaşlı, hamile ve hasta ziyaretçiler, sıra beklemeden refakatçiler eşliğinde Hırka-i Şerif'i görebilecek. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.