Hırka-i Şerif ziyarete açıldı!

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı!

Hırka-i Şerif Ramazan ayının ilk cumasında Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde ziyarete açıldı. Duygulanan vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Hırka-i Şerif Camii'nde düzenlenen açılışa İstanbul  Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran katıldı.

Restorasyon çalışmalarının sürdüğü cami ibadete kapalı... Ancak Ramazan ayına özel bir düzenleme yapıldı. Hırka-i Şerif ziyareti için caminin kapısı vatandaşlara açıldı. Hırka-i Şerif dualar eşliğinde ziyaret edildi. Önceki yılların aksine resmi tören yapılmadı. Sadece dua edildi. Ardından da ziyaret başladı. Vatandaşlar ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

Bir vatandaş, ziyaretinin barış getirmesini temenni etti. Başka bir vatandaş da ağlamaktan konuşamadı. Hırka-i Şerif, Ramazan ayı boyunca hafta içi sabah 10:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında hafta sonları da sabah 09:00 akşam 18:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Ziyaretler arife günü ikindi namazı sonrasına kadar devam edecek. 

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.