Hintli Müslümanlardan içki yasağı talebi

Hintli Müslümanlardan içki yasağı talebi

Uttar Pradeş eyaletindeki Müslümanlar, eyalet çapında içki satışının yasaklanmasını istiyor.

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş'te Müslüman sivil toplum kuruluşu, eyalette alkollü içki satışının yasaklanması için girişimde bulundu.

Hindistan basınındaki habere göre, İttihad-ı Millet Konseyi Başkanı Mevlana Tavkir Rıza Han, gazetecilere yaptığı açıklamada, eyalet Başbakanı Akhileş Yadav ile konuyla ilgili bir görüşme yaptığını belirtti.

Eyaletin hem Hindular hem de Müslümanlar için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Han, "Uttar Pradeş'te içki satmak, hacılara içki satmak gibidir" dedi.

İçki tüketiminin tüm dinler tarafından kötü karşılandığını vurgulayan Han, "Ne yazık ki içkiye ulaşmak, günümüzde çok kolay hale geldi. 18 yaşın altındaki gençler bile rahatlıkla içki alabiliyor. İçki satışının eyalet çapında yasaklanması, Hindular ve Müslümanlar tarafından hoş karşılanacaktır. İslam'da içki, kötülüklerin anasıdır. İçkinin yasaklanmasıyla yüz kızartıcı suçların da önüne geçilecektir" diye konuştu.

Han, içki satışının Gujarat eyaletinde de yasaklandığını hatırlattı.

Geçen ay Cemmu Keşmir eyaletindeki İslam Kervanı organizasyonu, eyalet genelinde içki satışının yasaklanması için yüksek mahkemeye başvurmuştu.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.