Hint diline tercüme edilen Risale-i Nur'ların tanıtımı yapılacak

Hint diline tercüme edilen Risale-i Nur'ların tanıtımı yapılacak

21 Mayıs Salı günü saat 19:00'da İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleşecek etkinliğe hanımlar ve çocuklar da davetli

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, geçtiğimiz yıl Hindistan'ın önemli alimlerinden Envar Muhammed Hoca ve diğer alimlerle yürüttüğü uzun süreli görüşmelerin ardından, Risale-i Nur eserlerinin Hind diline tercüme edilmesini içeren büyük bir işbirliği anlaşmasını imzalamıştı.

Bu önemli adımın ardından, Risale-i Nur eserleri Hind diline tercüme edilerek, Hindistan'daki Müslüman topluluğunun bu kıymetli esere erişimi sağlanması için çalışmalara başlandı.

Bir önceki toplantıda Envar Muhammed'in vurgularıyla, Risale-i Nur eserlerinin İngilizce ve Arapça dillerine çevrilmiş olmasına rağmen dünyanın en çok konuşulan üçüncü dili olan Hind diline çevrilmemiş olmasının önemine dikkat çekilmiş ve Hindistan'daki Müslüman topluluğunun bu esere büyük bir ihtiyacı olduğuna vurgu yapılırken, Risale-i Nur'un içerdiği iman ve insanlık gibi konuların toplumlar arasında sevgi, muhabbet ve kardeşliğin yayılmasına katkı sağladığı ifade edilmişti.

Bu önemli işbirliğinin bir meyvesi olarak bir haftadır İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nda "Risale-i Nurun Ana Hatları ve Hizmet Metodolojisi" programında eğitim gören Hindistan'ın en büyük şer'i medreselerinden olan Diyobend Medresesi'nden gelen dokuz âlimin katılımıyla Hint diline tercüme edilen Risale-i Nur eserlerinin ilk nüshalarının sevincini paylaşmak üzere İstanbul İlim ve Kültür Vakfı bir tanıtım programı düzenliyor.

Programda, İİKV Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yüce bu işbirliğinin detaylarını paylaşırken, Prof. Dr. İshak Özgel ve Prof. Dr. Halil Çiçek ise Hindistan hizmetinin önemine değinecek. Ayrıca Hindistan'dan Risale-i Nur eğitimi için gelen Müderrisler bir haftalık tecrübelerini ve kanaatlerini paylaşacak.

21 Mayıs Salı günü saat 19:00'da İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleşecek etkinliğe hanımlar ve çocuklar da davetli.

afis.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.