Hindistan’dan WhatsApp’a sözleşme ültimatomu

Hindistan’dan WhatsApp’a sözleşme ültimatomu

WhatsApp’ın yeni kullanıcı sözleşmesi Hindistan yönetimi tarafından sert bir şekilde uyarıldı ve 7 günlük ültimatom verildi.

Sözleşmeye tepki gösteren Hindistan hükümeti, WhatsApp’a açık bir mektup göndererek 7 günlük süre verdi.

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp tarafından uygulanan güvenlik sözleşmesinin yasa dışı olduğuna karar veren Hindistan, şirketi geri adım atması için nazikçe uyardı. Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, mesajlaşma uygulamasının CEO‘su Will Chatcart’a bir mektup göndererek 7 günlük bir ültimatom verdi. Buna göre Facebook çatısı altında bulanan WhatsApp, kullanıcı sözleşmesini geri çekmezse bir dizi yaptırımla karşılaşacak.

TİKTOK’U YASAKLAMIŞTI

Daha önce de TikTok ile bir gerginlik yaşayan Hindistan, sosyal medya uygulamasının ülkedeki kullanımını yasaklamıştı. Sicilinden de açıkça görüldüğü üzere yaptırım uygulamaktan çekinmeyen Asya ülkesi, şirketin mektuba olumlu cevap vermesini bekliyor.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ HUKUKSUZ BİR DAYATMA

Hindistan hükümetinin bu konudaki en büyük argümanı ise sözleşmenin zorunlu olması. Kullanıcıların bunu kabul etmekten başka şansı olmadığını söyleyen yetkililer, zorla dayatılan sözleşmenin hukuksuz olduğunu öne sürüyor. Aynı zamanda verilerin Facebook ile paylaşılmasının kişisel güvenliğin ihlali olduğunu düşünen Hindistan, bunun Yüksek Mahkeme’nin 2017‘de aldığı Veri Koruma Yasası ile çeliştiğini ifade ediyor. Aynı yasa TikTok yasakları için de gerekçe gösterilmişti.

KAYNAK: SHİFTDELETE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.