Hindistan'da Müslümanlara şiddet olayları planlı

Hindistan'da Müslümanlara şiddet olayları planlı

Delhi Azınlıklar Komisyonu (DMC) Başkanı Zafarul İslam Han, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki şiddet olaylarının "iyi planlanmış" ve "tek taraflı" olduğunu ileri sürdü.

Olaylarının yaşandığı bölgeyi ziyaret eden Han, AA muhabirine, vatandaşlık yasası karşıtı protestolara ilişkin açıklama yaptı.

Han, Müslümanların ev ve iş yerlerine büyük hasar verildiğini ifade ederek şiddet olaylarının "iyi planlanmış" ve "tek taraflı" olduğunu belirtti.

Olaylardaki şiddet seviyesini artırmak için bölge dışından insanlar getirildiğini vurgulayan Han, şiddetin Müslümanlara ait ev ve iş yerleriyle, camilerin yakılmasına kadar gittiğini kaydetti.

Han, iş yerlerinin yağmalandığının da altını çizerek aynı bölgedeki Hindulara ait iş yerlerinin ise hiçbir zarara uğramadığını dile getirdi.

Bazı cami ve evlerde patlatılmaya hazır şekilde bırakıldığı düşünülen mutfak tipi tüplere rastladıklarını aktaran Han, baskınların iyi planlanmış olduğunu ileri sürdü.

Han, olayların ilk 3 günüde polisin saldırlar karşısında sessiz kaldığını ve Delhi polisinin bundan sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

Sorumluların hesap vermesi gerektiğini kaydeden Han, bunun için araştırma heyeti kurduklarını ve yasal girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Han, Delhi eyaleti tarafından açıklanan tazminatların yetersiz kaldığını ve mağdurların hayatlarının normale dönebilmesi için daha kapsamlı bir desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.