Hindistan Müslüman alim hakkında kırmızı bülten talep etti

Hindistan Müslüman alim hakkında kırmızı bülten talep etti

Hindistan hükümeti, terör ve şiddet karşıtı davet söylemiyle tanınan Hint İslam alimi Naik hakkında yakalama kararı çıkarılması için INTERPOL'e başvurdu.

Hindistan hükümeti, terör ve şiddet karşıtı davet söylemiyle tanınan Hint İslam alimi Zakir Naik hakkında yakalama emri çıkarılması için Uluslararası Polis Teşkilatına (INTERPOL) başvurdu.

Hindistan'ın "Times of India" gazetesinde yer alan habere göre Hint Ulusal Soruşturma Ajansı (NIA), INTERPOL'den Naik hakkında kırmızı bülten çıkarmasını talep etti.

Şiddete söylem düzeyinde dahi destek vermediği bilinen Naik'le ilgili olarak haberde, teröre mali destek sağlamak ve kara para aklamakla itham edildiği ifade edildi.

İstihbarat kaynakları Naik'in Birleşik Arap Emirlikleri veya Suudi Arabistan'da saklanmakta olduğunu ya da Malezya ile Endonezya arasında mekik dokuduğunu ileri sürdü.

  1. Naik, hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı takdirde "uluslararası kaçak" sayılacak ve bulunduğu herhangi bir ülkede göz altına alınabilecek.

Naik, dinler tarihi ve karşılaştırmalı dinler alanında uzman olan 51 yaşında. Terör ve şiddet karşıtı davet söylemiyle bilinmesine rağmen, Hint hükümeti Naik'i terör suçuyla arıyor. 2005 yılında hayatın kaybeden Güney Afrikalı ünlü davetçi Ahmed Didat’ın talebesi olan Naik, kendi televizyon kanalı “Peace TV" ve diğer platformlar üzerinden verdiği konferans ve derslerle dünya çapında ilgi görüyor.

NIA'nın Naik hakkında yürüttüğü 10 aylık bir soruşturma sonucunda Naik'in kurucusu olduğu İslami Araştırma Vakfı ve ona bağlı televizyon kanalı yasaklamış, Naik'in vakfına ve bağlı ortaklıklarına ait 37 mülke el koymuştu.

Soruşturmaya bakan Mumbai'deki özel yetkili NIA mahkemesi, "yakalanmaktan kaçacağı ve ajansın ve mahkemenin huzuruna gönüllü olarak çıkmayacacağı" gerekçesiyle kefaletsiz tutuklama emri çıkarmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.