Hilye-i Şerif Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

Hilye-i Şerif Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Hilye, hat, tezhib gibi kadim sanatlara olan teveccühün artmış olmasını memnuniyetle müşahede ediyorum"

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sanat alanında yapılan çalışmalar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Özellikle son senelerde hilye, hat, tezhib gibi medeniyetimizin mührünü taşıyan kadim sanatlara olan teveccühün, alakanın artmış olmasını memnuniyetle müşahede ediyor ve bu sahadaki teşvik ve himayeleriniz için zat-ı devletlerine şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Avcı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayesi'nde Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması Ödül Töreni ve Uluslararası Hüsn-i Hat ve Hilye-i Şerif Sempozyumu'ndaki konuşmasında, etkinliğin kültür ve sanat camiası için hayırlı olmasını diledi.

Ramazan ayı içerisinde Hz. Muhammed’in mana iklimini taşıyan bu eserlere baktıkça gönüllerinin huşu bulduğunu ifade eden Avcı, "Bu eserleri misafir ettiğimiz, edeceğimiz evlerimiz, iş yerlerimiz, sergi alanlarımız bereketlenmektedir. Özellikle son senelerde hilye, hat, tezhib gibi medeniyetimizin mührünü taşıyan kadim sanatlara olan teveccühün, alakanın artmış olmasını memnuniyetle müşahede ediyor ve bu sahadaki teşvik ve himayeleriniz için zat-ı devletlerine şükranlarımı arz ediyorum." diye konuştu.

Ödül almaya hak kazanan sanatkarları tebrik ettiğini belirten Avcı, "Jüriyi ayrıca tebrik ediyorum çünkü bu kadar güzel eser arasında bir sıralama yapmak herhalde çok zor bir işti. Bu zor işin altına imza atan değerli jüri üyelerini tebrik ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Çebi de çok az sayıda sanatçının özgün eserler ortaya koyduğunu, sanatın geçmişi tekrar etmek olmadığını, geleceğe bakarak, bugünün ve geleceğin eserlerini üretmek olduğunu ifade etti.

Çebi, gelecek kuşaklara sanatın müzeler vasıtasıyla aktarılması gerektiğini, tarihi eser sergileyen müzelerin yanı sıra çağdaş sanat eserlerin sergilendiği müzelerin de artmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yarışmada dereceye girenlere sertifikalarını, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı verdi.

Dereceye giren ilk 10 kişiye ödüllerini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim ederken, konuşmasının sonunda Erdoğan'a hilye sanatıyla yapılmış tablo hediye edildi.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.