Hilaliye’den hafızlıkta bir Türkiye derecesi daha

Hilaliye’den hafızlıkta bir Türkiye derecesi daha

Akhisar Hilaliye Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Hafız İbrahim Mete Çoban Hafızlık Yarışmasında Türkiye ikincisi oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hafızlık sınavları yılda üç kez yapılıyor. 2019 yılı içerisinde ülkemiz genelinde 10 bin 266 hafız bu sınavlarda başarılı olarak hafızlık belgesi aldı. 

Akhisar Hilaliye Kur’an Kursunda; ortaokul eğitimiyle birlikte hafızlık yapan, İbrahim Mete Çoban da Haziran ayı içerisinde yapılan hafızlık sınavında başarılı olup hafızlık belgesini aldı. Hafızlık belgesini aldıktan sonra yine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmalara katılan Çoban; önce Akhisar ilçe birinciliği peşinden Manisa il birinciliğini ve yine Manisa’da yapılan bölge birinciliğini elde etti. Daha sonra, 1 Ekim 2019 Salı günü Ankara’da yapılan; bölgelerinde birinci olan 18 hafızın yarıştığı Hafızlık Yarışması ön elemesinde finale kalan 7 öğrenci arasına girmeyi başardı. 

Hilaliye Kur’an Kursu öğrencisi Çoban, 31 Ekim 2019 Perşembe günü Kayseri Ahmet İnci Camiinde yapılan, Hafızlık Yarışması Türkiye Finalinde yarışan 7 öğrenci içerisinden Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. 

Ülkemizin köklü hafızlık eğitim kurumlarından biri olan Hilaliye Kur’an Kursları son 5 yıl içerisinde katıldığı 4 finalde 2 kez ikincilik, 2 kez de birincilik elde etti. 

2014 yılında kız öğrenciler hafızlık yarışmasında Türkiye birinciliği, 2016 yılında erkek öğrenciler hafızlık yarışmasında Türkiye ikinciliği, 2017 yılında erkek öğrenciler hafızlık yarışmasında Türkiye birinciliği, 2019 yılında erkek öğrenciler hafızlık yarışmasında Türkiye ikinciliğini elde eden Akhisar Hilaliye Kur’an Kursları bu alanda büyük bir başarıya daha imza atmış oldu.

hafiz3.jpghafiz2-001.jpghafiz1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.