Hilaliye’de hafızlık merasimi ve açılış programı

Hilaliye’de hafızlık merasimi ve açılış programı

Bu yıl 33’ü kız, 52’si erkek olmak üzere toplam 85 talebe hafızlığını bitirerek mezuniyet törenine katılmaya hak kazandı

Risale Haber-Haber Merkezi

Her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Hilaliye hafızlık merasiminin bu yıl 40. mezuniyet töreni ile beraber yapımı tamamlanacak külliye inşaatındaki Şahinhoca Camiin de açılışı 17 Mayıs 2015 Pazar günü yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Akhisar'da 53 yıldır Kur’an-ı Kerim öğretimi ve hafızlık eğitimi verilen  Hilaliye Eğitim Vakfı Erkek ve kız Kur’an kurslarında bugüne kadar 3 bine yakın hafız yetiştirilirken 12 binin üzerinde kişi de Kur’an’ı yüzünden okuma belgesi aldı.

Türkiye’nin değişik 55 vilayeti ile 4 ayrı devletten toplam 650 öğrencinin yatılı kalıp, Kur’an eğitim ve öğretimi gördüğü Kur’an Kurslarında bu yıl 33’ü kız, 52’si erkek olmak üzere toplam 85 talebe hafızlığını bitirerek mezuniyet  törenine katılmaya hak kazandı.

Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz Hilaliye Külliye inşaatı ile ilgili şunları ifade etti: “2014 yılı ocak ayında yapımına başlanılan 33 bin metrekare kapalı alana sahip yeni külliye binası inşaatı devam etmekte olup, inşaatın kaba olarak yüzde 80’i bitmiştir. 900 öğrenci kapasiteli külliye, ana hatlarıyla 2 bin 700 kişilik Şahinhoca Camii, hafızlık hazırlık eğitimi, hafızlık eğitimi, kuran ilimleri araştırma merkezi, vakıf yönetim ofisi ile öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını görebilecekleri spor ve çok amaçlı salonlar, sosyal mekanlardan oluşuyor. 17 Mayıs hafızlık merasimine kadar bitirilecek olan Şahinhoca Camii’n de açılışı hafızlık merasimi günü yapılacak ve ilk defa hafızlık merasimi bu yıl külliye içindeki Şahinhoca Camiinde yapılacaktır. Yakında diğer kalan iki bloğun kabası ile kabası biten blokların ince işlerine başlanacaktır. “Talebin çok fazla olması bizi bir an önce bitirmeye zorluyor. İnşallah Müslümanların maddi ve manevi yardımları ile sekteye uğramadan bir an önce Kur'an taliplerinin ve talebelerinin hizmetine girmesini Cenab-ı Hak’tan dua ve niyaz ediyoruz. İnşallah seneye tüm külliye bitmiş olur.”

Yılmaz, yaklaşık 35 milyon liraya mal olacak Hilaliye külliye inşaatına hayırseverlerin desteğini beklediklerini vurguladı. Yapılacak yardımların(ayni ve nakdi) tamamı gelir vergisi matrahından düşebildiğini de hatırlatan Yılmaz, Cep telefonlarından ‘BAGIS’ yazıp 3395’e kısa mesaj (SMS) göndererek 5 TL bağışlanabiliyor. Ayrıca vakfa ait www.hilaliye.com adresinde yer alan banka hesaplarına da yardımlarınız iletilebiliyor. Program sabah saat 08.50’de başlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum