Hikâyemi mu’cize mi?-4

Yusuf (AS) kıssasının sonunda şöyle ehemmiyetli bir nükte-i Kur’an’iye var. Bu kıssada nazara sunulmak istenen yüzlerce nükteden benim kalbime gelen şöyle bir nüktedir ki;

İnsanlar biribirlerine tuzak kurabilirler, Ancak; mazlumları ve masum insanları zalimlerin zulümlerinden kurtarmak için müfsit münafıklar, hain düşmanlar için en dehşetli tuzağı Allah kurar. Hain zalimler için tuzak kuranların en büyüğü Allah’tır.

Nasıl on kardeşin Yusuf(AS)’a kurduğu tuzak neticesinde aziz olmak istedikleri pederleri nazarında sefil ve menfur oldukları gibi Mısır’ın azizi olan Yusuf (AS)’ın karşısında da rezil olmuşlar. Kurdukları tuzaklar tam aleyhlerinde cerayan ederek arzularının aksine istemedikleri ve helaketini arzuladıkları Yusuf(AS)’ın aziz-i Mısır olmasıyla kurdukları tuzağın başlarına çalınmasıyla neticelenmiştir.

Yusuf (AS)’a tuzak kuranlara, her şeyin dizgini elinde olan Cenab-ı Hak öyle bir tuzak kurmuş ki, asırlardır dillere destan olmuş Kur’an’da mevki alarak ibret almak isteyenlere güzel bir ders olmuştur.

Bu acip kıssadan bu güne gelmek istiyorum,
Avrupa’nın doymak bilmez hırsına ve neticede Osmanlıya ve İslam Âlemine kurdukları asırlık tuzaklara gelmek istiyorum.

Ucu dışarıda olan içimizdeki şerir güçlere ve milletimize kurulmaya çalışılan tuzaklara dikkatlerinizi çekmek istiyorum.
Ehl-i İmanın içerisine atılmak istenen kuyuları, kumpasları tuzakları hatırlatmak istiyorum.

Asırlık gizli zındıkanın provoke tuzaklarına, hile ve fitnelerine bir bakalım.
Milletçe bizi içerisine attıkları sefih medeniyet ve isim ve resimden ibaret ve sözde kalan “hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” perdesi altındaki tuzaklara dikkatinizi çekmek istiyorum.

Pederlerimiz hükmünde olan İslam Âleminden tecerrüt ile halkçı geçinen millettaşlarımızın itmesiyle içine atıldığımız batı mukallitliği kuyusuna bir bakalım.
Her on senede bir milletçe içerisine atıldığımız ihtilaller kuyusu.

Aylardır deşifre edilmeye çalışılan tuzakların en müthişini kurdukları ve bizi milletçe ne büyük sıkıntılara hapsetmek istedikleri anlaşılan Ergenekon çukuru.
Milletimizi, nancından, imanından, örfünden, geleneğinden, tarihinden, mazisinden, ecdadından, güzel ahlakından maddi manevi terakkisinden geri bırakmaya çalışan tuzaklar ve içine atıldığımız çıkmaz görünen Yusuf (AS) misali dipsiz  kuyular, problemler.

Milletçe yıllardır içine atıldığımız ve bir nevi mahvolmamız istenen her birisi dipsiz kuyuya benzeyen maddi manevi çıkmazlar, problemler ayaklarımıza vurulan prangalar.

Kuyu kazı kendine göre kazı demişler.
Tuzak kuranlar kursun.
Yusuf (AS) gibi iffet ve ismet sahibi masum insanları yok etmek isteyen şerur, tuzakçı insanların istekleri rağmına en büyük tuzağı onlara Allah kuruyor.

Neticede Yusuf (AS)  misali masum ve mazlum insanlar ve ehli iman: aziz ve bahtiyar, tuzak kuranlar, tuzakçı ve kuyu kazanlar ise bir gün zelil ve rezil olacaklardır. Bu Kâinat Halikı’nın kanunudur.
Kanun koyanların en büyüğü Allah’tır.
Sabır sabır sabır. Yusuf misali, ferhat misali, Üstad misali.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum