Hicri Takvim İslam Birliği'nin Kurulmasına Vesile Olsun

Hicri Takvim İslam Birliği'nin Kurulmasına Vesile Olsun

14 Ekim 2015 Çarşamba günü 1 Muharrem 1437 olup Müslümanların Hicri yılının ilk günüdür.

14 Ekim 2015  Çarşamba günü 1 Muharrem 1437 olup Müslümanların Hicri yılının ilk günüdür. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın Hicri Takvimi Ele alıp yürürlüğe koyacak olması güzel bir gelişmedir. Herkesin bidiği gibi Türkiyenin Batılılaşma sürecinde Hicri takvim yürürlükten kaldırılmıştı, bir nevi Müslümanların İslam dünyası ile olan bağları koparılmıştı.

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Bu yıl başlatmış olduğu  Hicri Takvim çalışmasını olumlu buluyor, İslam dünyası arasındaki ayrılıkların bitmesine ve islam birliğinin kurulmasına vesile olmasını diliyoruz.

Hicret medeniyetimizin en önemli temellerinden birini teşkil eder. Müslümanları kendi benliğine kavuşturan, Hakk’ın batıla karşı galibiyetinin en güzel sayfalarından birini gösteren, zulüm dünyasından sıyrılıp, saadet içeren yeni bir adil dünya düzeni içinde yaşamak amacıyla Peygamber Efendimizce gerçekleştirilen, Mekke’den Medine’ye hicretini, başlangıç kabul eden Hicri takvimdir. 

Hicretten itibaren Peygamber Efendimiz ve ashabı dine hizmet etmek için İslam devletini kurmuşlardır. Hicri Takvim Halife Hz Ömer zamanında yürürlüğe konmuştur.

Hicret, yakan, yıkan, yok eden zalimler var oldukça kıyamete kadar devam edecektir.

Hicret, haramlardan, helallere yalanlardan doğrulara, kötülüklerden iyiliğe, zulümden adalete geçmektir.  

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi olarak diyoruz ki; Bütün iletişim araçlarımızı kullanarak hicri yılbaşımızı herkese duyuralım. Bu duygu ve düşüncelerle hicri yeni yılımızı tebrik eder; şahsımız, aile etrafımız, memleketimiz, milletimiz ve bütün İslam alemi için maddi-manevi hayırlara, bereketlere vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz.

Hamza ÖZTÜRK
Denizli AGD Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.