Hiçbir eser beni Risale-i Nur kadar etkilemedi, doyurmadı, yeni kapılar açmadı

Hiçbir eser beni Risale-i Nur kadar etkilemedi, doyurmadı, yeni kapılar açmadı

İsmet Özel'in müridi İsmail Halis'in Risale-i Nur hakkındaki sözlerine yoğun tepki gelmeye devam ediyor.

Ak Parti MKYK üyesi Eyüp Gökhan Özekin, "hiçbir eser beni Risale-i Nur kadar etkilemedi, doyurmadı, yeni kapılar açmadı" dedi.

Halis'i saygılı olmaya çağıran Özekin'in sosyal medya hesabından paylaştığı sözleri şöyle:

HİÇBİR ESER BENİ RİSALE-İ NUR KADAR ETKİLEMEDİ, DOYURMADI, YENİ KAPILAR AÇMADI

Çok kitap okuyamıyoruz artık. Meraklı bir gençtik, o meşhur “çok okuma kafan karışır” laflarını duyduğumuz, yoğun kitap okuduğumuz bir dönem oldu. Hiçbirini küçümsemem, hepsi bir şeyler katmıştır ama hiçbir eser beni Risale-i Nur kadar etkilemedi, doyurmadı, yeni kapılar açmadı. Öylesine değil, kendimizce dikkatli okuduk. Dertlerime iyi geldi, sorularıma cevap verdi. Bu elbette Risale’nin Kuran ile ilişkisindendir ama bir de bize uydu, iyi geldi.

KRİTİK DURUMDA BİR ÇOK KİŞİ BU ESERLERİ OKUYARAK BİR YERLERE TUTUNDU

Belki başkasına o kadar iyi gelmez. Her ilaç her hastaya uymaz. Buradaki temel hatanız, size iyi gelmiyor, sizin hastalığınıza uymuyor, sizin reçetede yazmıyor diye bir ilacı toptan değersizleştirmeniz. Bana ve daha bir sürü kişiye iyi geliyor dostum. Belki kritik durumda bir çok kişi (benim gibi) bu eserleri okuyarak bir yerlere tutundu.

SAYGI DUYMALISINIZ

“Tek faydası olmadı” sözü ise herhalde yazınızın en iddialı kısmı, mesajınızın “zirvesi”. Yakın tarihimizde ve günümüzde kim kimdir bilgisine biraz meraklı, kimlerin nerelerden beslendiğine biraz vakıf, daha önemlisi de vaktiyle “buralar dutluk iken” hangi mücadeleleri kimlerin verdiğini biraz bilen bir kişi için çok şaşırtıcı bir iddia olduğunu söylemeliyim.

“Japonya için yeni silahlar var, teknoloji ilerledi, Katana ile savaşmak yetersiz kalır” deseniz bir mantığı vardır, ama yine de Samuraylara saygı duymalısınız. Daha hiçbiriniz doğmadan Japonya için tüm bedelleri onlar ödedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum