Heyelan nedeniyle onlarca konut boşaltıldı

Heyelan nedeniyle onlarca konut boşaltıldı

Ordu'da meydana gelen heyelan nedeniyle 61 bina ve 80 konut boşaltıldı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, toprak kaymalarının yaşandığı Sağlık Mahallesi'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Yavuz, bölgede ilk heyelanın şubat ayında meydana geldiğini anımsattı.

Yavuz, şubat ayında vatandaşların can güvenliğini düşünerek 20 binada 29 konutu tahliye ettiklerini belirterek, "Dün heyelan şiddetini artırdı ve önemli bir heyelan meydana geldi. Şu ana kadar 61 bina ve 80 konutu tahliye etmek durumunda kaldık, 22 bina, 31 konut ve bir cami maalesef yıkıldı." diye konuştu.

Devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:

"Şu anda hepimiz buradayız, tüm teknik ekip burada. Yeni tespitler yapıyoruz. Olası heyelanın etki alanlarını belirlemek bakımından özellikle vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak bakımından her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tahliye kararı verdiğimiz evlerde süratle kira yardımlarını gerçekleştiriyoruz. Diğer acil ihtiyaçları için de gerekli ödemeleri süratle gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar 214 bin 500 lira kira yardımı ve nakit ödemesi yaptık. Bugün ve yarın da bu tespitler neticesinde ödemelere devam edeceğiz."

Vali Yavuz, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bakanlar, kurum ve kuruluşların temsilcilerinin sürekli konuyla alakadar olduklarını kaydederek, "Her türlü tedbirin alınması ve gerekli yardımların yapılması konusunda emir ve talimatları var. Biz de bu emir ve talimatlar çerçevesinde vatandaşlarımızın yanında olarak onların dertlerini çözmeye gayret ediyoruz." ifadesini kullandı.

"Vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur olmayacak"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesindeki heyelana ilişkin, "Vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur olmayacak. Devletimiz hem güçlü hem de imkanları gayet iyi. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu imkanları seferber ettik." dedi.

Güler, toprak kaymalarının yaşandığı Sağlık Mahallesi'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı, vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Güler, bölgede Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğünün ilgili birimlerinin çalışma yaptığını söyledi. 

Heyelandan etkilenen vatandaşlara yiyecek yardımında bulunduklarını belirten Güler, şöyle konuştu:

"İftar ve sahurda da yemek vereceğiz. Şu anda mağdur olan arkadaşlarla ilgili olarak da hem imar hem de şehircilikle ilgili diğer birimlerimiz bundan sonraki yerleşim planlarıyla ilgili çalışmalar yapıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur olmayacak. Devletimiz hem güçlü hem de imkanları gayet iyi. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu imkanları seferber ettik. Bütün gece de çalışmaları yaptık. Şimdi de çözüm konusunda arkadaşlarımızla çalışıp meseleyi halledeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vali Seddar Yavuz'u arayarak Sağlık Mahallesi'nde yaşanan heyelan afeti konusunda bilgi aldığı ifade edilerek, heyelanla ilgili gerekli her türlü tedbirin alınması konusunda Vali Yavuz'u talimatlandırdığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun da Vali Yavuz'u arayarak heyelanla ilgili bilgi aldıkları, desteklerini bildirdikleri aktarılan açıklamada, "Devletimiz ve aziz milletimiz güçlüdür. Bugüne kadar olduğu gibi Aybastı'da meydana gelen heyelan afetinden etkilenen afetzedelerimize gereken her türlü yardım ve destek sağlanarak yaraları en kısa sürede sarılacaktır. Müessir heyelan olayındaki en büyük tesellimiz, can kaybının yaşanmamasıdır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, riskli binaların önceden tespit edilip boşaltılması neticesi herhangi bir can kaybının yaşanmadığı afet bölgesinde, teknik ekiplerce 24 saat esasına göre gözlem ve çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.