Herkesin bildiği en gizli şifre!

Herkesin bildiği en gizli şifre!

İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) tarafından daha önce ele geçirilen milyonlarca hesabın sızdırılan şifreleri incelendi

Günümüzde kişisel verilerin korunması konusunda yapılan uyarılar her geçen gün artmaya devam ederken, maalesef güvenliğin en temelinde yani şifre tarafında kullanıcıların büyük bir bölümü gerekli hassasiyeti göstermiyor.

İnternet üzerinde en çok kullanılan şifre değişmedi!

23.2 milyondan fazla hesapta bu basit şifrenin "123456" kullanıldığı görüldü. Listenin geri kalanı ise geçtiğimiz yıllardan alışık olduğumuz şekilde. İkinci sırada “123456789” yer alırken bunu “1111111” ve ”qwerty” gibi şifreler takip ediyor.

Sosyal medyadan e-posta hesaplarınıza kadar internet ortamında güvenliğinizi sağlamanız için güçlü şifreler kullanmanız gerekiyor. Buna ek olarak günümüzde birçok platformun desteklediği iki faktörlü doğrulamayı tercih edebilirsiniz.

İki faktörlü doğrulamayı aktif ettiğinizde parolanıza ek olarak telefonunuza gelecek olan bir şifreyi veya farklı bir doğrulama yöntemini daha kullanmanız gerekiyor. Yani hesabınıza giriş yapılması için iki katmanı geçmek gerekiyor.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.