Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen'in desteğiyle hayata geçirilen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin  Sakarya'da okul ve Kuran kurslarında sürdürüleceği bildirildi.

Adapazarı'nda bir restoranda gerçekleştiren toplantıda konuşan, İHH İnsani Yardım Derneği Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, sadece İslam coğrafyasının değil, tüm mazlum coğrafyaların ümitlerinin Türkiye olduğunu söyledi. 

Aydın, mazlum coğrafyasının Türkiye'den yapılacak çalışmaların dünyanın birçok bölgesinde hızla filizlenerek çevrelere yayılacağını gördüklerini vurguladı.

Sakarya'da projenin milli eğitim ayağında 301 okulda 640 yetime ulaşıldığını belirten Aydın, "Bu bizi Türkiye sıralamasında üçüncülüğe yerleştiriyor. 'Her Kuran kursunun bir yetim kardeşi var' çalışmasında 129 kurs 166 yetime bakıyor. Bunda da Türkiye'de ikinci sıraya yerleşiyoruz. Bunlar projenin bir bölümleri sadece" diye konuştu.

Aydın, projenin birçok ayağı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Sakarya'da bin 601 yetime adeta bir nefes olup onlara can verdiğini görüyoruz. Bu sayıda bizi Türkiye genelinde ilk beşin içerisine alıyor.  Bu işe görev veren eğitim görevlilerimiz ve sendika temsilcilerimize, il müftülüğümüze ve Kuran kursu hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu sayıları önümüzdeki yıl daha da arttıracağız. Bu yarım çalışmaları sadece yetimleri değil birçok alanda da çalışmalarımız var. Bir kişinin sponsor olabileceği en fazla on yetim olabilir. Fakat yapacağımız çalışma ile belki ilimizde 100 yetimin sponsorla buluşmasını sağlayabiliriz. 100 lira bizim için çok yüksek bir rakam değil. Yapılacak olan aylık bu yüz liralık yardımın Türkiye'deki anlamıyla Afganistan, Pakistan veya Somali'deki bir yetim için önemi çok fazla. 50 dolar asgari ücretin olduğu bir ülkede bu 100 liranın çok büyük önemi var."

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da yapılan bu çalışmaların çok büyük önem arz ettiğini belirtti.

Toplantıya, ilçe milli eğitim müdürleri, il müftülüğü yetkilileri, okul müdürleri, Kuran kursu hocaları ve bazı sendika temsilcileri katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.