Her Müslüman gencin önderi Allah Resulü Peygamber Efendimizdir

Her Müslüman gencin önderi Allah Resulü Peygamber Efendimizdir

İstanbul’da Büyük Çamlıca Camii’nde “İmam Hatipliler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliğinde gençler ve vatandaşlarla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Her Müslüman gencin önderi Allah Resulü Peygamber Efendimizdir” dedi

Erbaş, ÖNDER Genç İmam Hatipliler Derneğinin Büyük Çamlıca Camii’nde düzenlediği “İmam Hatipliler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliği kapsamında gençlerle bir araya geldi.

Burada sabah namazını kıldıran Başkan Erbaş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, “Göklerde ve yerde olan her şey Allah’ı zikreder” ayet-i kerimesine atıfta bulunarak, sadece insanların değil bütün canlıların Allah’ı tespih ettiğini söyledi.

Buluşmaların en hayırlısının namaz buluşmaları olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Hepimiz bizden öncekilerin dualarının kabul olmuş meyveleriyiz. Onlar şöyle dua ettiler; ‘Rabbimiz bize göz aydınlığı olacak eşler, çocuklar nasip eyle ve onları muttakilere önder kıl.” bu duayı yaptılar ve binlerce milyonlarca kişi bu duaya ‘amin’ dedi. İşte o aminlerin meyveleri sizlersiniz, İmam Hatip nesli, İmam Hatip Ortaokulları, İmam Hatip Liseleridir.” dedi.

“Her Müslüman gencin önderi Allah Resulü Peygamber Efendimizdir (asm)” ifadesini kullanan Başkan Erbaş, “Her Müslüman, Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de ‘en güzel örnek’ olarak tarif buyurduğu Peygamber Efendimizin yolunda gidecektir. Ne mutlu Onun yolunda gidenlere, ne mutlu Peygamber Efendimizin varisi olanlara.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda dua eden Başkan Erbaş, ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.