Her işçinin tazminat alabilecek

Her işçinin tazminat alabilecek

Kıdem Tazminatı Fonu'nu getiren yeni sistem; her işçi adına bir hesap açılmasını, işverenin her ay bu hesaba tazminat ödeneğini yatırmasını, hesapta biriken paranın yatırım araçlarında değerlendirilmesini, çalışanın buradaki birikimi takip edebilmesini...

Her çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için düğmeye basan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bunun için hazırladığı taslağı bu haftadan itibaren işçi ve işveren sendikalarıyla masaya yatıracak.

Yeni sistemle çalışanın tazminatının garanti altına alınması, tazminatsız işten ayrılma sorunuyla karşılaşmasının önlenmesi hedefleniyor. Halen kıdem tazminatı, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında ödeniyor. Yeni sistemde bundan da geri adım atılmayacağı ifade ediliyor. Kazanılmış hakların korunacağının da altı çiziliyor. Yeni düzenleme ile, mevcut çalışanların da hak kaybı olmayacak. Bu kişiler isterlerse mevcut sistemde kalacak. Takvim'in haberine göre, çalışan ile işverenin uzlaşması durumunda ise yeni sisteme geçiş mümkün olabilecek. Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı taslak son şeklini, işçi ve işveren sendikalarıyla yapılacak görüşmelerden sonra alacak. Sosyal taraflarla uzlaşma ile yeni kıdem tazminatı sistemi hayata geçirilecek. Yeni sistemin bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.