Her ilçede hatimle teravih namazı

Her ilçede hatimle teravih namazı

İslam aleminin hasretle beklediği ‘11 Ayın Sultanı Ramazan’, bugün kılınacak ilk teravih namazı ve sahurla başlıyor. Bütün il ve ilçelerde hatimle teravih namazı kıldıran camiler bulunacak.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonuysa cehennemden kurtuluş olan onbir ayın sultanı ramazan başlıyor. İlk teravih bu akşam kılınacak, ilk oruç yarın tutulacak. İstanbul için ilk imsak vakti 03:36’da başlıyor, iftar ise 20:33’te yapılacak. İlk iftar 19.25’de Hakkari’de yapılacak. En geç orucu da 20.45’te Edirneliler açacak. Türkiye’de yaşayanlar bu yıl 17 saati aşkın süre oruçlu olacaklar. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 90 bin caminin ibadetin huzur içinde yapılabilmesi için Ramazana hazır hale getirildiğini belirterek, “Tüm camilerimizde mukabeleler okunacak. Ramazanda Ramazanın varlık sebebinin Kur’an olduğunu unutmayalım, Ramazanın varlık sebebi Kuran’dır. Her il ve ilçede en az bir camimizde hatimlerle teravihler kılınacak” dedi.

JET iMAM UYARISI

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz da süratli namaz kılınmasının ibadette haz alınmasını zorlaştırdığını, bu nedenle jet imamları tavsiye etmediklerini söylemişti. Yılmaz İstanbul’da 200’e yakın camide hatimle teravi namazı kılınacağını ve itikafa girilebileceğini açıklamıştı.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.