Her hastaya 200 metrekare alan

Her hastaya 200 metrekare alan

Müezzinoğlu, Osmangazi Belediyesi tarafından Sakarya Mahallesi'nde yaptırılan "Sakarya Kimsesizler Evi"nin açılış törenine katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bugün Sağlık Bakanı olarak çok rahatlıkla Türkiye'nin her köşesinde başımız dik, alanımız açık eserlerimizle konuşuyorsak ve bu eserlerimizle hastalarımıza, hastaya düşen kapalı alan miktarı 150-200 metrekare arasında değişebiliyorsa bu ülke insanına olan güvenimizden, inancımızdandır" dedi.

Müezzinoğlu, Osmangazi Belediyesi tarafından Sakarya Mahallesi'nde yaptırılan "Sakarya Kimsesizler Evi"nin açılış törenine katıldı. Müezzinoğlu, burada Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgiler alarak kimsesizler evini gezdi.
Daha sonra Müezzinoğlu ve beraberindekiler "Sakarya Kimsesizler Evi"nin açılış kurdelesini kesti.
Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, bu ülke insanının özgüvenini merkeze alan bir anlayışla hizmet yaptıklarını söyledi.
Millet olarak el ele verildikten sonra hiçbir şeyi başarmanın zor olmadığını belirten Müezzinoğlu, "Başta AK Parti kurucu genel başkanımız, bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yaklaşık 10-12 yıl önce Türkiye'de hizmetleri planlarken hizmetlerin vizyonlarını şekillendirirken bakanlıklara, belediye başkanlarımıza talimat verirken temelinde, özünde bize şu cümleyi söyledi, 'Almanya'nın başardığını Türkiye de başarır. Alman milletinin başardığını Türk milleti de başarır. Bu ülkeye, bu millete inanır ve güvenirsek yapamayacağımız hiçbir iş yoktur' dedi" ifadesinde bulundu.

Türkiye'nin dünyayla yarışan kurumlarının olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu şöyle konuştu:

"Bugün Sağlık Bakanı olarak çok rahatlıkla Türkiye'nin her köşesinde başımız dik, alanımız açık eserlerimizle konuşuyorsak ve bu eserlerimizle hastalarımıza düşen kapalı alan miktarı 150-200 metrekare arasında değişebiliyorsa bu ülke insanına olan güvenimizden, inancımızdandır ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonundandır. Bu anlamda merkeze hastanelerimizi aldığımızda istedik ki garip, guraba, zorda, darda olan insanımız, şifa arayan insanımız gittiği yerde ezilen, hor görülen değil, tam aksine mekanı, fiziki mekanı, teknolojisiyle özgüveni kazandığı mekanlar olsun.
Bugün o nedenle diyoruz ki, dünyayla yarışan hastanelerimiz var. Dünyayla yarışta öne geçtiği iddiasında olduğumuz şehir hastanelerimiz geliyor. İnşallah iki yıl sonra Bursa şehir hastanesine kavuşmuş olacak. Buralarda o hastaların özgüveni hastalarımızın devletine ve hekimine olan güveni artsın istedik. Okullarımızda yine aynı şekilde öğrencilerimiz geleceğe umut ve güvenle baksın fiziki mekanlar onlara özgüveni kazandırsın, fiziki mekanlardaki teknolojik alt yapı onları geleceğe hazırlasın. Sınıflarının 25-26 kişiye düşürülmesi onları iyi bir eğitim görmeleri ve bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesi üzerindeki hedefe yürümelerindeki özgüvenlerini 6-7 yaşlarında almaya başlasınlar. O nedenle 'modern okullar, modern hastaneler' dedik.
O nedenle 'otobanlar, tünel geçitleri, tüp geçitler havaalanları' dedik. O nedenle 'dünyayla yarışan Türkiye' dedik. İşte bugün yerel yönetimler anlamında yerel yöneticilerin hizmet binaları valilerimizin hizmet binaları milletimizin saygınlığının en önemli temsil makamlarıdır. Bursamıza 136 yıl sonra Bursa Büyükşehir Belediyesinin hizmet binası bu son derece mimarisiyle estetik ve hizmet odaklarıyla vatandaşı merkeze alan hizmet anlayışı çok fonksiyonlu bu hizmet binası Bursalıların özgüveni içindir."
Bakan Müezzinoğlu, Vali Münir Karaoloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe belediye hizmet binasının kurdelesini kestikten sonra binanın içini dolaştı, meclis salonunda katılımcılar ve eski belediye başkanları ile sohbet etti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.