Her gün aynı saatte gökyüzünde müthiş sanat

Her gün aynı saatte gökyüzünde müthiş sanat

Eskişehir'de bir parkta her akşam toplanan binlerce sığırcık kuşunun gökyüzünde yaptığı uçuş ve konduktan sonra çıkardıkları ses çevredeki insanları kendilerine hayran bırakıyor

Odunpazarı ilçesinde bulunan ve insanların sıklıkla geçtiği Yediler Parkı ve çevresi yaklaşık bir buçuk aydır sığırcıkları misafir ediyor. Binlerce sığırcık kuşu her gün akşam saatlerinde parkın etrafındaki binaların çatısına konarak toplanıyorlar.

Kuşlar müthiş bir uyum içerisinde gökyüzünü kaplayarak adeta havada oynuyor. Gösteri dakikalar boyu sürdükten sonra kuşlar, Yediler Parkı'nın içerisinde bulunan 4 büyük ağaca konuyorlar. Ağacı kaplayan kuşlar sonra hep birlikte ötmeye başlıyor.

Tüm bu olup bitenler çevredeki insanların dikkatini çekerken özellikle kuşların uçuşu esnasında yol üzerinden geçenler için hayat adeta duruyor. Kuşları seyre dalan insanlar, bu koreografi karşısında hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Bazı insanlar ise bu anları cep telefonu ile kayda alıyor. Bu durum yaklaşık olarak bir buçuk aydır, her gün aynı saatlerde gerçekleşiyor.

kuslar1.jpg

Yediler Parkı'nın yanında bir balıkçı dükkânı işleten Mehmet Akkoyun, zemini kirletseler de kuşların varlığından son derece memnun. Her gün kuşların geldiğini belirten Mehmet Akkoyun, "Esnafım burada, balıkçılık işiyle uğraşıyorum. Bu kuşlar her gün aynı saatte burada oluyorlar. Saat 18.00-18.30 arasında gelirler, kondukları 4 ağaç vardır onlara konarlar, sabahta tekrar giderler" diye konuştu.

“BÖYLE SESLERE HASRETİZ”

Konuyla ilgili konuşan Erdal Bodur, "Önceden hep karga sesleri duyuyorduk. Bu sığırcığın farklı bir ses tonu var ilgi çekici yani böyle melodi gibi. Müzik dinler gibi dinliyoruz" ifadelerini kullandı.

kuslar2.jpgkuslar3.jpgkuslar4.jpg

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.