“Her gün 10 bin kişiye aşure ikramında bulunuyoruz”

“Her gün 10 bin kişiye aşure ikramında bulunuyoruz”

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem ayı münasabetiyle her gün 10 bin kişiye aşure ikramında bulunduklarını söyledi.

Gaziantep’te, Muharrem ayı münasebetiyle her gün binlerce vatandaşa merkez Şahinbey Belediyesi tarafından aşure dağıtılıyor.

Her yıl Muharrem ayında vatandaşlara aşure ikramında bulunan Şahinbey Belediyesi, bu geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Geleneksel hale getirilen aşure dağıtımına bu sene Almacı Pazar’ında başlayan Şahinbey Belediyesi, ay boyunca kentin değişik noktalarında vatandaşlara aşure ikramında bulunuyor.

Aşure dağıtımı ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinin birçok noktasına kurulan çadırlarda Muharrem ayı münasabetiyle vatandaşlara aşure ikram etti.

Muharrem ayının birçok önemli olayı içinde barındırdığını belirten Tahmazoğlu, “Muharrem ayı çok mukaddes bir ay. Birçok peygamberin mucizesi bu ayda gerçekleşmiş. Muharrem ayı aynı zamanda hüzünlü bir ay, Peygamber Efendimizin biricik torunlarından Hazreti Hüseyin efendimizin Kerbela’da şehit edilişinin de yıl dönümü. Bu nedenle hüzünlü ve matemliyiz.” dedi.

Muharrem ayı boyumca her gün 10 bin kişiye aşure ikramında bulunduklarını belirten Tahmazoğlu, “Aşure bizim milli bir geleneğimiz. Eskiden evlerde yapılır, komşulara dağıtılırdı. Bu geleneğimiz devam etmekle birlikte, biz de Şahinbey Belediyesi olarak her gün 10 bin kişiye aşure ikramında bulunuyoruz. Herkese afiyet olsun. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın.” temennisinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.