Her 4 çocuktan 3’ü hiç spor yapmıyor

Her 4 çocuktan 3’ü hiç spor yapmıyor

Her 4 çocuktan 3’ü hiç spor yapmıyor

Samsun İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Ülkemizde fiziksel aktivite düzeyini saptamak için yapılan çalışmalarda; 12 yaş üstü bireylerin yüzde 71.9'unun hareketsiz olduğu, her dört çocuktan üçünün hiç spor yapmadığı, hafta sonunda çocukların yüzde 56.8'inin günlük aktiviteleri arasında bilgisayarda oyun oynamanın bir aktivite olarak yer aldığı görülmektedir" dedi.

Samsun İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, bulaşıcı olmayan hastalıkların günümüzde dünyadaki en büyük salgınlardan birisi olduğunu belirterek "2008’de meydana gelen ölümlerin yüzde 63'üne yani 36 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Bulaşıcı olmayan hastalıkların nedenleri arasında yaygın, önlenebilir riskfaktörleri bulunmaktadır. Bu faktörler tütün kullanımı, hareketsizlik, sağlıksız beslenme ve alkolün zararlı kullanımıdır. Bunların sonucu olarak ortaya çıkan yüksek tansiyon, yüksek kan şekeri, hareketsizlik, fazla kilo ile obezite birçok önemli sağlık problemine yol açmaktadır" dedi.

 

Kasapoğlu, obezite ile mücadelede pek çok uluslararası kuruluşun tüm dünyada beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarının yerleştirilmesi ve hareketli yaşam biçiminin benimsenmesi konularında çeşitli programlar geliştirdiğini söyledi.

 

Sağlık Bakanlığının 2013-2017 yılı Stratejik Planında da toplumu sağlıklı beslenme, obezite ve fiziksel aktivite konuları ile ilgili hedeflerinin belirlendiğini dile getiren Kasapoğlu, "Ülkemizde fiziksel aktivite düzeyini saptamak için yapılan çalışmalarda; 12 yaş üstü bireylerin yüzde 71.9'unun hareketsiz olduğu, her dört çocuktan üçünün hiç spor yapmadığı, hafta sonunda çocukların yüzde 56.8'inin günlük aktiviteleri arasında bilgisayarda oyun oynamanın bir aktivite olarak yer aldığı görülmektedir. Bu çalışmalar ışığında fiziksel aktivite düzeyini artırmak amacıyla hedefler belirleyerek stratejiler geliştirmek, toplumu fiziksel aktiviteye özendirmek, fiziksel aktiviteye ulaşma engellerini ortadan kaldırmak için yerel ve ulusal düzeyde çalışmalar yapılmaktadır. Bu amaç doğrultusunda kentmizde de farkındalık yaratmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla sağlıklı beslenme ve spor panayırı etkinliğini gerçekleştireceğiz" dedi. 

DHA

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.