Hem Kur'an-ı Kerim'i hem karateyi öğreniyorlar

Hem Kur'an-ı Kerim'i hem karateyi öğreniyorlar

Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki 5 camide Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenen 220 çocuğa, aynı zamanda karate eğitimi de veriliyor

Yalova'da Çınarcık İlçe Müftülüğü tarafından Esenköy beldesinde bulunan 5 camide 17 Haziran'da başlatılan Kur'an-ı Kerim kursuna katılan toplam 220 öğrenci, haftanın bir günü de karate yapıyor. 

62 yaşındaki profesyonel karateci ve antrenör Zekeriya Ekinci tarafından verilen eğitimlerle çocuklar, dini bilgilere sahip olurken, aynı zamanda spora da yönlendiriliyor.

"Hocalarımız buna öncülük yaptı"

Çınarcık İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz Kur'an kurslarında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki protokoller çerçevesinde, sportif faaliyetler de düzenlendiğini söyledi.

Öğrencilerin yaz Kur'an kurslarına katılımını sağlayıp, onları zinde tutmak için girişimde bulunduklarını ifade eden Yavuzyiğit, "Camilerdeki hocalarımız buna öncülük yaptı. Çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenirken, karateci ve antrenör Zekeriya Ekinci de onlara spor yaptırıyor. Vaktini ayırıp da camilerimizdeki öğrencilerimizle bir araya geldiği için ona teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Çocuklarımız bizim geleceğimiz"

Haftanın 5 günü gönüllü olarak çocuklara karate öğreten antrenör Zekeriya Ekinci ise 50 yıllık spor yaşamının 45 yılının eğitim vermeye yönelik geçtiğini vurguladı.

Karate eğitimlerini ücretsiz gerçekleştirdiğinin altını çizen Ekinci, "Çocuklarımızla tüm birikimimi paylaşıyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu çocuklara sahip çıkmazsak, dışarıda kötü alışkanlıklar edinebilirler. Burada spor ile milli ve manevi duyguları beraber işleyerek, evlatlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz bunları aşılayabiliyorsak, o çocuk da bu topluma illa ki yardımcı olacak. Bu tarz uygulamaların ülke geneline yayılmasını istiyorum. Maddi olarak hiçbir beklentimiz yok. Bize teşekkür etsinler, dua etsinler yeter."

Kurs öğrencilerinden Suriye uyruklu Yazan Selam da yaz Kur'an Kursu'nun karate sayesinde eğlenceli geçtiğini belirterek, "Karate yapıyoruz. Hem dersten hem camiden sıkılmamamız için bize aktiviteler yaptırıyorlar. Camide futbol bile oynuyoruz." şeklinde konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.