"Hem DAEŞ ile savaşıp hem Suriye'den çekileceğiz"

"Hem DAEŞ ile savaşıp hem Suriye'den çekileceğiz"

ABD Başkanı Trump, Suriye konusunda ilk açıklamalarından beri değişen bir durum olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme konusunda bir fikir değişikliği olmadığını açıkladı. Trump, "Suriye'den çekilme planıyla ilgili yaptığım ilk açıklamalarda bir değişiklik yok" vurgusunu yaptı.

Suriye'nin güneydoğusundaki DEAŞ ile mücadelenin devam edeceğini belirten Trump, "Hem DEAŞ ile mücadele edeceğiz hem de Suriye'den uygun bir şekilde çekileceğiz" dedi.

Trump şunları söyledi:

"Suriye'den çekilme planıyla ilgili yaptığım ilk açıklamalarda bir değişiklik yok. Hem DEAŞ ile mücadele edeceğiz hem de Suriye'den uygun bir şekilde çekileceğiz"
14 Aralık'ta kritik telefon kararını belirlemişti
ABD'nin Suriye'den çekilme kararı, Erdoğan ve Trump arasında 14 Aralık'ta yapılan telefon görüşmesinde alındı.

Trump'ın "ABD'nin, Suriye'de bulunma nedeninin DEAŞ'la mücadele olduğu" şeklindeki ifadelerini anımsatan Erdoğan'ın, DEAŞ'ın büyük ölçüde yenilmesine rağmen neden hala orada olduklarını sorduğunu kaydetti.

ABD'li yetkililer, Erdoğan'ın Trump'a "Neden hala oradasınız?" diye sorduğunu ve kalan DEAŞ'lılarla Türkiye'nin mücadele edebileceğini söylediğini açıklamıştı.

Trump'ın ise görüşme esnasında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a, "Erdoğan'ın söyledikleri doğruysa neden ABD askerlerinin hala Suriye'de olduğunu" sorduğunu aktaran yetkililer, bunun üzerine Bolton'ın, Erdoğan'ın sözlerinin doğru olduğunu teyit ettiğini belirtti.

Bolton'ın, DEAŞ'ın büyük ölçüde yenilmesine rağmen, bu konuda zafer ilan etmek için sabırlı olunması gerektiğini dile getirdiğini aktaran yetkililer, Trump'ın buna rağmen fikrinin değişmediğini ve ABD'nin Suriye'den çekileceğini, Erdoğan'a açıkladığını kaydetmişti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.