‘Helal’ akreditasyonu Müslüman olmayanlar yapıyor

‘Helal’ akreditasyonu Müslüman olmayanlar yapıyor

Müslüman ülkelerle ilgili bir ürünün helal sertifikasını veren yapı Müslüman değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Helal Akreditasyon Merkezi” kurulması için başlatılan çalışmanın gerekçesini açıklarken, “Müslüman ülkelerle ilgili bir ürünün helal sertifikasını veren yapı Müslüman değil” dedi.

Zeybekci, “Brezilya’dan Suudi Arabistan’a gelen tavuğun helal akreditasyonunu yapan kurum Müslüman değil, böyle bir yapı var” örneğini de verdi. 

Zeybekci, İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında 28 ülkenin kabul ettiği standardizasyonun artık bir akreditasyon kurumunun olması gerektiğini belirterek şöyle dedi: “Uluslararası bir yapı. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın çıkardığı ortak bir standardizasyon, SMIC adlı yapı, onun hayata geçirilmesi lazım. O noktaya geldik artık. 28 ülke kabul etti bu standardizasyonu. Bunun artık bir akreditasyon kurumu olmazı lazım. Bu da nüfusu en çok 3-5 ülkenin ortaklığıyla kurulacak bir yapı. Bu ortak yapı ne yapacak? Pakistan’da, Bangladeş’te, Suudi Arabistan’da helal sertifikasyonu yapacak kurumları akredite edecek. Müslüman ülkelerde 2 milyar nüfustan bahsediyoruz, böyle bir coğrafya var. Ama bugün Müslüman ülkelerle ilgili bir ürünün helal sertifikasını veren yapı Müslüman değil maalesef. Örneğin, Brezilya’dan Suudi Arabistan’a gelen tavuğun helal akreditasyonunu yapan kurum Müslüman değil. Böyle bir yapı var. O nedenle bunu net bir yapı haline getirmek, hep beraber olmak, ortak olmak lazım.” Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.