Hekim ve hemşire açığı kapanacak

Hekim ve hemşire açığı kapanacak

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ünal: Yaptığımız planlamalar sayesinde, 2023'te hekim ve hemşire açığının kapanacağını öngörüyoruz.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doğan Ünal, yaptıkları planlamalar sayesinde 2023'te hekim ve hemşire açığının kapanacağını öngördüklerini bildirdi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu ay itibarıyla 140 bin aktif çalışan hekim bulunduğunu belirtti.

Hekim ihtiyacının 2023'te 200 bin olacağını ifade eden Ünal, "Önümüzdeki dönemi de hesaba katarsak, hekim açığının sürdüğünü söylemek yanlış olmaz" dedi.

Hekim açığını giderme çalışmaları kapsamında tıp fakültesi kontenjanlarının artırıldığını anımsatan Ünal, "2015-2016 öğretim yılında bu sayı 12 bin 500 olarak gerçekleşti. Yaptığımız planlamalarla 2023'te hekim açığının kapanacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Ünal, hekim sayısının arz fazlalığı oluşturacak şekilde artmaması için de kontenjanların belli oranlarda azaltılması gerektiğini, bu konuda Yükseköğretim Kurulu ile yazışmaların devam ettiğini kaydetti.

- "Hemşire açığı, hekim açığına göre daha fazla"

Bu ay itibarıyla ülkede 148 bin aktif çalışan hemşire bulunduğunu bildiren Ünal, 2023 yılı hemşire ihtiyacının ise 315 bin civarında olacağını söyledi.

Hemşire açığının, hekim açığına göre biraz daha fazla olduğuna işaret eden Ünal, şunları kaydetti:

"Bu gerekçeyle, lisans düzeyinde eğitim verilen hemşirelik okullarına ayrılan kontenjanlar artırılmıştır. Önümüzdeki öğretim yılında 13 bin 700 öğrencimiz olacak. Böyle devam edecek olursak 2023'te hemşire açığımız da kapanacak. Böylece, yaptığımız planlamalar sayesinde 2023'te hekim ve hemşire açığının kapanacağını öngörüyoruz."

AA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.