Hediyem Kur'an olsun

Hediyem Kur'an olsun

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında, kişi ve kurumlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

“Hediyem Kur’an Olsun” projesi ile hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen Kur’an-ı Kerim'ler, Türkiye’de ve yurt dışında Kur’an-ı Kerim bulunmayan yerlere, ihtiyaç duyan ancak satın alma gücü olmayan kişi ve kurumlara ulaşıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, TDV’nin kurulduğu günden itibaren Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmeyi kendine bir görev telakki ettiğini, günümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Balkanlar, Kafkasya, Türk Cumhuriyetlerinden Uzak Doğu’ya, Latin Amerika ve Afrika ülkelerine kadar faaliyet alanını genişlettiğini belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Türkiye’de 998 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle ülkemizin iyilik hareketi haline geldiğini ifade eden Palakoğlu, bu ülkelerde sürdürülen faaliyetler esnasında bazı bölgelerde Kur’an-ı Kerim bulamadıkları için hocanın nezaretinde hafızlık yapanların tamamının 21. yüzyılda bir tek Mushaf’tan ezber yapmaları, kumlara ve tahta parçalarına yazarak öğrenme ve ezber yapıyor olmalarının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur’an talebiyle karşılaştıklarını ifade eden Palakoğlu, şunları kaydetti:

“Yurt dışında ihtiyaç duyulan coğrafyalarda, yurtiçinde de okullar, yurtlar, hastaneler, cezaevleri, Kur’an Kursları, yoksullara ve hafızlık öğrencilerine ulaştırılmak üzere; Kur’an-ı Kerim ve Kur’an-ı Kerim mealleri dağıtımına yönelik bir kampanya düzenlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasını başlattık.”

Projenin hedef kitlesinin yurt içi ve yurt dışındaki Kur’an ihtiyacı olan kişi ve kurumlar olduğunu vurgulayan Palakoğlu, “Herkesin rahatlıkla okuyabileceği şekilde basılan Kur’an nüshası, yurt dışında öncelikle Balkanlar ve Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu‘daki ülkelerde bulunan yerel STK’lar ve dini idarelerden gelen istek üzere ulaştırılacaktır. Yurt içinde, İmam Hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, yükseköğrenim öğrenci yurtları, hastaneler, ceza evleri, il ve ilçe kütüphaneleri, kamu kurum ve kuruluşlarının kütüphaneleri, oteller ve web sayfası üzerinden talepte bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara ulaştırılacaktır” diye konuştu. İsmail Palakoğlu, başlatılan kampanya çerçevesinde gelecek bağışlara göre ilk etapta yurtiçi ve yurtdışında 1 milyon adet Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

“Kur’an-ı Kerim’in dokunmadığı hiçbir gönül kalmasın istiyoruz”

Hediye edilecek Kur’an-ı Kerim’in mealinin de farklı dillerde basılacağını vurgulayan Palakoğlu, “Hediyem Kur’an Olsun projesi, farklı dillerde oluşturulan mealleriyle daha çok insanın Kur’an’a ulaşmasına, anlamasına ve hayatına Kur’an’la anlam kazandırmasına ve İslam dininin doğru anlaşılmasına katkı sağlayacaktır. Kur’anlar İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca dillerinde mealli olacaktır. İlerleyen aşamalarda gelen talepler doğrultusunda farklı dillerde mealler de hazırlayabileceğiz. Türkiye’de Aliyyül Kari kıraati, yurt dışı nüshalarda ise resmi Osmani kıraati üzere basılmış nüsha dağıtılacaktır” dedi.

Hz. Peygamberimizin Veda Hutbesi’nde, yolumuzu şaşırmamak için sarılmamızı istediği ve kıyamete kadar bize emanet olarak bıraktığı en önemli iki değerden birinin Yüce Kitabımız Kur’an olduğuna işaret eden Palakoğlu, “Biz Türkiye Diyanet Vakfı olarak, artık, yeryüzünün hiçbir yerinde, Kuran’ın hayalini kuran hiçbir ev, Allah’ın sözünü kalbine indirmeyen hiçbir mümin kalmasın istiyoruz. Kur’anın ışığı bütün insanlığın yolunu aydınlatsın, dokunmadığı hiçbir gönül kalmasın diye hayırseverlerimizin de desteğiyle Kur’an hediye ediyoruz. Hediyemiz Kur’an Olsun, insanlık doğru yolda buluşsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

SMS ve Online bağış yapılabilecek

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, başlatılan kampanya doğrultusunda, Türkiye Diyanet Vakfı üzerinden açılacak banka hesaplarına ve SMS mesajlarına yapılacak yardımlarla temin edilecek Kur’an-ı Kerimler’in, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerindeki kişi ve kuruluşlara ulaştırılacağını belirtti. Palakoğlu, “Böyle hayırlı bir kampanya ile yurdumuzun her köşesinde, yurt dışındaki vatandaş ve kardeşlerimizin bulunduğu tüm ülkelere ulaşılmış olacaktır” dedi.

Projenin uzun soluklu olduğunu vurgulayan Palakoğlu, şunları kaydetti:

“Proje, Kur’an-ı Kerimi her gönle ulaştıracak bir proje. Bağış yapmak isteyen Müslümanlar bu hayra katılarak kısa mesaj, banka veya elden bağış yöntemiyle istediği miktarda Kur’anı ihtiyaç duyan kişi ve kurumlara ulaştırabilir. Böylelikle Kur’an sayesinde bir gönül köprüsü kurulacaktır. Proje için özel ve her türlü bilginin edinilebileceğiwww.hediyemkuranolsun.com web sayfası hizmete açtık. Tüm GSM operatörlerinden 4333 nolu SMS numarasına 12 TL, online bağış yöntemleriyle yurt içinde 8 TL, yurt dışında ise kargo bedeliyle birlikte 12 TL tutarında bağış ile Kur’anlarımız ilk etapta Balkanlar ve Orta Asya’da 18 ülkeye ulaştırılacaktır” diye konuştu.

 Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.