‘Hedefimiz evrensel boyutlarda hekim yetiştirmek’

‘Hedefimiz evrensel boyutlarda hekim yetiştirmek’

Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu: ‘Hedefimiz evrensel boyutlarda hekim yetiştirmek’ dedi

Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu: ‘Hedefimiz evrensel boyutlarda hekim yetiştirmek’

Temeli tıp eğitimi üzerine olan ‘’Tıp eğitimini hangi yolla öğrendiğiniz önemli mi?" konulu seminer gerçekleşti. Seminerin konuşmacılarından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu, amaçlarının dünyadaki gelişmelere uyum sağlayan, evrensel boyutlarda hekimler yetiştirmek olduğunu 

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile King’s College London-School of Medicine ortaklığında düzenlenen ‘’Tıp eğitimini hangi yolla öğrendiğiniz önemli mi?" konulu seminer öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Tamamı İngilizce olan etkinlik, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Yerleşkesi’nde düzenlendi. Seminerin baş konuşmacısı King’s College London Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Despo Papachristodoulou olurken, diğer konuşmalar İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Erhun Eyüboğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Öner Süzer tarafından gerçekleştirildi.

‘’TEKNOLOJİNİN EN ÇOK ETKİ ETTİĞİ ALANLARDAN BİRİ DE TIP BİLİMİ’’

Dünyada teknoloji ve bilimin çok hızlı geliştiğini ifade eden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu, teknolojiden en hızlı etkilenen bilim dallarından birinin de tıp olduğunu söyledi. Hem dünyada bir bütünlüğü sağlamak hem de gelişen teknolojiye paralel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları gündeme getirip, tıp eğitimini gözden geçirmek gerektiğini vurgulayan Eyüboğlu, ‘’Tıp alanında eğitimin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bir takım ülkelerdeki durumları da göz önüne alarak, daha evrensel bir eğitim nasıl verebilirizin peşindeyiz’’ dedi. 

FORMAL VE RUTİN BİR EĞİTİM YERİNE DÜNYA SAĞLIĞINA KATKI SAĞLAYACAK BİR EĞİTİM 

King’s College London-School of Medicine ile kendi tıp fakültesi müfredatlarının benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Eyüboğlu, ‘’Öğrencilerimiz Londra’daki müfredatla entegre bir şekilde daha evrensel boyuta ulaşabilir mi sorusuna cevap aramak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Gelmek istediğimiz nokta ise, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak öğrencilerimizi evrensel boyutlarda yetiştirip, tıp alanına katkı sağlayacak araçlar ortaya koymak. Formal ve rutin bir eğitim vermek yerine öğrencilerimizin iyi birer hekim olarak dünya sağlığına katkı sağlayabileceği bir müfredatın peşindeyiz. Bu etkinlikle, eğitimimizdeki eksiklikler neler, ilave etmemiz gereken noktalar hangileri, eğitim sistemimizi hangi noktaya taşımalı ve neler yapmalıyız, bunları daha net ortaya koyacağız. Bu tür etkinliklerin, zaman zaman farklı ülkelerdeki tıp fakülteleri yetkilileri ve öğrencileriyle de yapılması gerektiğine inanıyorum’’ dedi. 

VERİLEN EĞİTİMİN DİLİ TAMAMEN İNGİLİZCE 

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde şuanda 280 öğrencilerinin olduğunu ve bu öğrencilerden 100’den fazlasının yabancı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu, ‘’Fakültemizin tercih edilme nedenlerinden biri de eğitimin yüzde yüz İngilizce olarak yapılması. Buraya gelen yabancı öğrencilerimizin iyi birer hekim olarak ülkelerine dönmelerini ve orada tıp bilimini geliştirecek çalışmalar yapmalarını umuyoruz’’ diyerek sözlerini sürdürdü. 

TIP FAKÜLTESİNİ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER 

Tıp eğitiminin hem zorlu hem de taşlı ve dikenli yollardan geçilerek elde edilen bir sanat olduğunu dile getiren Eyüboğlu, ‘’Öğrencilerin burada sabırlı, çalışkan olmaları ve ciddi bir çaba sarf etmeleri gerekiyor. Bizlere düşen ise onlara en iyi şekilde tıp eğitimini verecek sistemi organize etmek ve en iyi öğretim üyeleri ile evrensel çapta laboratuvar ve hasta ortamlarını sağlayabilmek’’ ifadelerinde bulundu.
 
iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.