Hedef Silvan Barajı

Hedef Silvan Barajı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlara engel olan PKK terör örgütü, son dönemde barajlara yönelik saldırıları arttırdı. Teröristler, en çok Silvan Barajı'na saldırı düzenledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devletin yaptığı yatırımlara engel olan, vatandaşların iş makinalarını yakıp bölgeye zarar veren PKK terör örgütü, barajları da hedef alarak, bölgeye yatırımı engellemeye çalışıyor. En çok Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki baraja saldırı girişiminde bulunan PKK, Kars Sarıkamış, Şırnak, Hakkari, Mardin gibi illerde de yapılan yatırımlara birçok saldırı gerçekleştirdi.

12 SALDIRI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden, bölgenin en büyük sulama barajı olan Silvan Barajı şantiyesine 3 Ağustos'ta PKK'lı bir grup tarafından roketli saldırı düzenlendi. Olaydan 2 gün önce, Silvan Barajı'na giden yolda 4 adet büyük tüpe bağlanmış bomba yerleştirildi. Tespit edilen bomba düzeneği, güvenlik güçlerince fünye ile patlatıldı. Teröristler, Silvan Barajı'na yönelik 3'ü taciz ateşi, 9'u da yola patlayıcı döşenmesi şeklinde 12 saldırı gerçekleştirdi.

Yakıp yıktılar

Terör örgütünün saldırıları Silvan Barajı ile sınırlı kalmadı. 8 Temmuz'da Diyarbakır'daki Hani Güçlü Göleti'ne saldırı oldu. Sulama projesini yürüten firmanın 2 mühendisi rehin alındı. Sarıkamış'a içmesuyu sağlamak amacıyla yapılan Kars Sarıkamış 7 Kasım Göleti şantiyesine 24 Temmuz'da PKK terör örgütü tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. PKK'lılar, 1 adet Ekskavatör aracı, 2 kamyon ve 1 arazöz aracını yaktı. Bitlis'in Güroymak ilçesindeki sondaj şantiyesine PKK'lılar tarafından 30 Temmuz'da saldırı yapıldı. PKK'lılar şantiyedeki araçları otomatik silahlarla taradıktan sonra, ateşe verdi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda da, terör olayları nedeniyle 15 gündür hizmet verilemiyor.

Yeni Şafak 

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.