Hazreti Muhammed (asm) tüm insanlık için en güzel örnektir

Hazreti Muhammed (asm) tüm insanlık için en güzel örnektir

Gaziantep'te Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "O’Nurla Onurlandık” temalı program düzenlendi.

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi ve İslami sivil toplum kuruluşlarından oluşan Gönüllü Kuruluşları Platformu iş birliğiyle Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "O’Nurla Onurlandık” temalı program, yoğun ilgi gördü.

Şahinbey Karataş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in tüm insanlık için en güzel örnek olduğunu söyledi.

Bundan 1448 yıl önce annelerin gözleri önünde kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir çağın yaşandığını hatırlatan Şahin, “Güçlünün haklı olduğu, adaletsizliğin en ağır şartlarda yaşandığı karanlık bir çağ vardı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhisselam), çevresi tarafından güvenilir bir kişiydi. Bu nedenle de çevresindeki herkes onun sözüne ve davranışlarına inanır ve güvenirdi. 'O söylüyorsa doğrudur' denilen bir kişinin Mekke hakemliği beni çok etkilemiştir." dedi.

Şahin, "O bizi hırsın, kibrin, aç gözlülüğün, servetin, mevkiinin kölesi olmaktan kurtardı. O, bizi dinginliğin, tevazuunun, zengin gönüllülüğün, iffetin, sevginin, fedakârlığın ve rahmetin ufkuna yükseltti. Kutlu bir geceyi yâd ediyoruz. Hazreti Muhammed'i (Aleyhisselam) ve O’nun insanlığa en büyük bağış olan sevgi ve rahmetle yoğrulmuş adil hayatını, Allah’ın (Celle Celaluhu) ‘Ey peygamber senin hayatına yemin olsun ki’ diyerek tüm hayatını yaşanabilecek bir model olarak kıymetlendirdiği, Ahmet’i, Mahmut’u, Muhammed'i (Aleyhisselam) anıyoruz, O'nu anarken biz anılıyoruz. O geliyor, Hazreti Kur'an-ı Kerim geliyor, yol gösterici geliyor. O geliyor, müjdeleyici geliyor. O geliyor, huzur ve barış geliyor. O geliyor, karanlık çağının nuruyla nurlandığı annelerin ayaklarının altında cennetin olduğu yeni bir çağ geliyor. O geliyor, gözümüzün nuru namaz geliyor. O geliyor, yokluğu, yoksulluğu, açlığı hissetmemiz için oruç geliyor. O geliyor, sosyal adaleti ve sosyal barışı temin etmek için zekat geliyor. O geliyor, hac geliyor. O geliyor, Kelime-i Şehadet geliyor. O’nun nasıl bir yöneticilik, nasıl bir aile reisliği yaptığını öğrenmemiz için okumamız lazım, sevgili gençler ne olur okuyun? O’nun nuruyla nurlandığımız zaman aydınlığa çıkacağız. Yoksulun, yaşlının, mağdurun, muhtacın birinci sınıf vatandaşlık haklarına sahip olduğu düzen, hak ettiği yere mutlaka gelecektir." ifadelerini kullandı.

Gönüllü Kuruluşları Platformu adına konuşan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yemliha Aksoy da, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında önemli ve halkın yoğun ilgi gösterdiği bir program gerçekleştirdiklerini belirterek, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in doğumuyla dünyanın onurlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından, Şair-Yazar Dursun Ali Erzincanlı, “Selam Sana Hak Sahibi”, “Adın Geçer” isimli şiirleri seslendirdi. Erzincanlı, “Bedir” şiirini protokolde oturan yetim çocukları sahneye davet ederek okudu.

Sanatçı Ömer Karaoğlu ise “Hani Bir Yanımız” “Çağlara”, “Bir Çift Yürek” ezgileriyle Gazianteplilere unutulmaz bir gece sundu.

Büyükşehir Belediyesi Hazreti Âmine Yetim Koordinasyon Merkezi’ndeki çocukların oratoryom gösterisi beğeniyle izlendi.

Çocuk evlerinde kalan çocuklar, sanatçı Ömer Karaoğlu ile birlikte “İbrahim Tek Başına Ümmettir” isimli ilahiyi seslendirdi. 15 çocuğa kurayla çeşitli hediyeler verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.