Hayrettin Karaman: Bizim bize yaptığımız kötülük, düşmanın bize yaptığından daha fazla

Hayrettin Karaman: Bizim bize yaptığımız kötülük, düşmanın bize yaptığından daha fazla

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen Babıali Sohbetlerinin bu ayki konuğu ilahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman oldu.

IRCICA'da düzenlenen programda konuşan Karaman, İslam dünyasının birlik ve beraberliğinin önemi üzerinde durdu.

Dört halife devrinden Osmanlı dönemine kadar Müslümanların birbiriyle savaşmak yerine anlaşmaları halinde ümmetin ve dünyanın çok farklı bir konumda olacağını ifade eden Karaman, "Bizim bize yaptığımız kötülük, düşmanın bize yaptığından daha fazladır. Maalesef sorunlar bugün de devam ediyor." şeklinde konuştu.

Osmanlı'nın son dönemi ve Cumhuriyet döneminde din eğitiminde yaşanan sıkıntılara değinen Karaman, bu dönemlerde yaşayan bazı idealist isimlerin hayatlarından örnekler verdi.

IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren, konuşmasının ardından Karaman'a çini tabak hediye etti. Eren, Babıali Sohbetlerine ramazan ve yaz nedeniyle ara vereceklerini, eylül ayından itibaren devam edeceklerini kaydetti.

Programa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, akademisyenler ve davetliler katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.