Hayrat İnsani Yardım Derneği 33 Ülkede Kurban Kesimi Yapacak
Hayrat İnsani Yardım Derneği 2013 yılı kurban faaliyetlerine ‘’Kurban kardeşliktir, Allah’a yaklaşmaktır’’ sloganıyla başladı
Risale Haber-Haber Merkezi
Hayrat İnsani yardım derneği başkanı Av. Hakkı Aygün yaptığı açıklamada, dünyanın farklı bölgelerinde her gün nasıl besleneceğini düşünerek geçiren milyonlarca Müslüman’a kurban vesilesiyle el uzatmanın kardeşliğin bir gereği, Allah’a yakınlaşmanın bir yolu olduğunu vurguladı. Aygün, Bakara Suresinde "O halde hayırlı işlerde yarışın" buyruluyor. Bu sebeple tüm hayırseverleri "Müminler ancak kardeştir" hissiyatı ile bu büyük hayra davet ediyorum, dedi.
Aygün, bu yılki yurtdışı kurban hisse bedelinin 300 TL, yurt içi ise 500 TL olacağını, hayırseverlerin vekâlet yoluyla verdiği kurbanların yurt dışında Filistin, Suriye, Mısır, Myanmar-Arakan, Sudan, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Kamerun, Senegal, Etiyopya, Uganda, Burkina Faso, Togo, Mali, Fildişi Sahilleri, Nijer, Nijerya, Çad, Tanzanya, Malezya, Tayland, Pattani, Kamboçya, Siri Lanka, Filipinler, Kazakistan, Gürcistan, Kıbrıs, Bulgaristan ve Arnavutluk gibi ülkelerde; yurt içinde ise ağırlıklı olarak Suriyeli mültecilerin bulunduğu illerde bizzat dernek görevlileri tarafından İslami usullere göre kestirilerek ihtiyaç sahibi olanlara dağıtılacağını, söyledi.
Hayrat Yardım, kesilecek kurbanları gözetmek üzere her ülke için ekipler oluşturdu. Bu ekipler, kurbanın İslami usullere göre kesimini ve hayırseverlere kesimle ilgili bilgi verilmesini gerçekleştirecekler. Bu konuda ayrıntılı bilgiye www.hayratyardim.org sitesinden ulaşabilir, online bağış yapabilir, 444 3 674 nolu telefon numarasından detaylı bilgi alabilirsiniz.
