Haydi gençler İmam Hatiplere!

Haydi gençler İmam Hatiplere!

TEOG sonrası lise tercihleri bugün başladı. 16 Temmuz’a kadar sürecek olan tercih işleminde İmam Hatip Liseleri’nin son yıllarda olduğu gibi yine ilgi odağı olması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonrası lise tercihleri 06 Temmuz Pazartesi günü başladı. 16 Temmuz’a kadar sürecek olan tercih işleminde İmam Hatip Liseleri’nin son yıllarda olduğu gibi yine ilgi odağı olması bekleniyor. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, geleceğin İmam Hatiplerden mezun olan gençler tarafından inşa edileceğini söyledi. 

Tercih döneminde bulunan gençlere seslenen ve onları İmam Hatip Liselerini tercih etmeye davet eden Öksüz, “Bu okulların önündeki bütün engeller kalktı. ‘Bu okullar yeniden engellenir’ diye endişe etmelerine gerek yok. Artık Türkiye darbe dönemlerini, anormal dönemleri geride bıraktı. Önümüzdeki yıllar, bu liselerden mezun olmuş gençlerin yıldızlaşacağı dönem olacak. Bu insanlar, millete hizmete devam edecek. İmam Hatiplerin önü de, kalbi de, gönlü de açık” şeklinde konuştu.

İmam Hatip Liselerinin toplumsal bir ihtiyacın sonucu olarak ve toplumsal mutabakat neticesinde ortaya çıkmış kurumlar olduğuna dikkat çeken Öksüz, “Türkiye toplumunun değerler açısından, dini ve kültürel açılardan hassasiyetleri İmam Hatipleri ortaya çıkarmıştır. Milletimiz İmam Hatipleri her hal ve şartta daima sahiplenmiş ve sahiplenmeye de devam etmektedir” dedi.

1062 İHL, KENDİSİNİ TERCİH EDECEK GENÇLERİ BEKLİYOR

“Türkiye genelinde 1062 İmam Hatip Lisemiz kendisini tercih edecek, zihinleri ve gönülleri tertemiz, pırıl pırıl gençlerimizi beklemektedir” diyen Öksüz sözlerine şöyle devam etti: “İmam Hatip Liseleri temel eğitimin yanısıra dini eğitimin de görüldüğü, ahlaklı ve dindar genç nesillerin yetiştirildiği okullardır. Velilerimiz ve öğrencilerimiz de, İmam Hatip Liselerini akademik başarının yanısıra dini ve ahlaki eğitimi de alabilmek amacıyla çift kanatlı olmak için tercih etmektedirler. İmam Hatipler dini ilimlerde sağladığı başarı kadar, müspet ilimlerde de başarı sağlayarak hem dini, hem dünyevi kazancı birlikte sağlamaktadır.

Her geçen gün artan eğitim kalitesiyle İmam Hatiplerimiz, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içindedir. İHL’leri tercih edecek genç, dinamik, heyecanlı yavrularımızla gururla taşıdığımız İmam Hatip meşalesi daha da gür ve kuvvetli bir şekilde yanacaktır.”

İHL’LER KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN ALIKOYUYOR

Liseleri tercih döneminde doğru karar verebilmenin önemine dikkat çeken Öksüz, “Geleceğimizin imarı ve garantisi için İmam Hatiplilere ihtiyaç var. Son yıllarda gençliğimizin, uyuşturucu, sigara, alkol ile tanışma yaşına baktığımızda bu okullar çok daha önemli bir misyon eda ediyorlar. Bu okullar çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak için bir set görevi görüyor. Geçmişte günaha ulaşmak zordu. Şu an ise günaha ulaşmak çok kolay. Bu manada gençlerimizin ahlâki eğitimine önem vermemiz gerekiyor. Bunu yapacak okullar da İHL’ler” dedi. 

TİMAV tarafından yapılan İmam Hatip Algısı Kamuoyu Araştırması neticelerinin de bu durumu doğruladığını ifade eden Öksüz, “kendisi ve birinci dereceden herhangi bir yakını olmayan vatandaşlarımız dahi, İmam Hatiplerin kötü alışkanlıklardan alıkoyduğunu, verdiği dini ve ahlaki eğitimle örnek bir nesil yetişmesini sağladığını düşünüyor” dedi. Öksüz, 26 farklı ilde 2600 İmam Hatip Lisesi öğrencisi üzerinde 2014 yılında yapılan İHL Öğrenci Profili Araştırması sonuçlarının ise İmam Hatiplerde okuyan öğrencilerin genel memnuniyet düzeyinin yüzde 55’ler civarında olduğunu, bunun memnuniyet verici bir durum olduğunu ifade etti. 

PROFESYONEL YARDIM ALINABİLİR

İHL’de okuyan öğrencilerin yüzde 90’lar oranında İmam Hatiplerin dini ve ahlaki eğitimdeki kalitesini onayladıklarını ifade eden Öksüz, “İmam Hatiplerde okuyan öğrencilerimiz hem akademik başarı, hem de dini ve ahlaki eğitim açısından okullarını ciddi orandan yeterli bulmaktadırlar. Çocukları olduğu zaman onları İmam Hatip’e göndermeyi düşünenlerin oranı yüzde 60’ları aşmaktadır” dedi. Tercih döneminin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Öksüz, tercihler için eğitimcilerden profesyonel yardım alınabileceğini vurguladı.

Nüfusa oranlandığında Konya’nın en yoğun İHL tercihi yapılan il olduğuna dikkat çeken Öksüz, buna karşılık yeni açılan ve dönüştürülen okullarla Konya’da İHL’lerin gerek fiziki imkânlar, gerek eğitim-öğretim açısından her geçen gün daha da kaliteli bir yapıya kavuştuğunun altını çizdi.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.