Hayaliniz geleceğinizdir

Hayaliniz geleceğinizdir

İnsanın hayattaki amacının, gelecekteki hayalinin ve değerlerinin çok önemli olduğu belirtildi.

Ahmet Temiz'in haberi  
Gaziantep Üniversitesi 'Kariyerim 10' adlı kariyer günleri kapsamında 'Eğitim Avucunuzdaki Kelebek' konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan İzgören Akademi Eğitmeni İlker Kaldı, "İnsanın hayalleri olmazsa her şey karanlık bir gecede başının üzerine çöker. Hayaliniz ne kadar büyükse gelecekten o kadar çok şey beklemek durumundayız. İnsanların mutlaka bir hayali olmalı. Ama hayalinize mutlaka ulaşmanız gerekmiyor. Hayallerinizle ilgili tek bir kriter var. O da sizin inanmanız. Hayalinizi birisine söylersiniz, saçma gelir. Bu, hiç önemli değil. Siz inanıyorsanız o hayal tamamdır ve sizi ayakta tutar." şeklinde konuştu.

Başarılı iş adamlarından örnekler veren Kaldı, "Hayatımıza değer katacak hayallerimizin olması lazım. Ne hayallerimizden vazgeçmeliyiz ne de gerçekleri göz ardı edebiliriz. İkisini de dengede götürmek durumundayız. Mutlaka ve mutlaka gelecek hayalimizin olması şarttır. Hayat amacı ışığımızdır, varlığımızın nedenidir. Hayatımızı kolaylaştıracak bir önemli unsur değerlerimizdir." diye konuştu.

"Ne kadar çok değeriniz varsa hayatınız o kadar kolay ve huzurlu geçer." diyen Kaldı, değerlerin insanın yaşamına pusulalık eden ilkeler olduğunu kaydetti. Değerlerin, hayatta vicdanen huzurlu olmayı sağladığına işaret ederek, "Değerlerimiz, karar almamızı kolaylaştırır. Geriye dönüp baktığınızda keşke bunu yapmasaydım sorusunun cevabı değerlerimizdir. Bu değerler kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir." ifadesini kullandı.