Havalimanı'nda yeni kule faaliyete başladı
AtatürkHavalimanı’nda yaklaşık 30 yıldır hizmet veren hava trafik kontrol kulesinin yerini alacak olan ve yapımı 2 yıl önce tamamlanan yeni kule faaliyete geçti.
İbrahim yıldız'ın haberi:
Eski kulede sadece yaklaşma ve yol kontrol birimleri hizmet verecek.
"Hava Trafik Modernizasyonu Projesi" (SMART) çerçevesinde başlanan kontrol kulesi inşaatının tamamlanmasının ardından yeni kuleye geçiş tamamlandı. Yeni kulede uçakların iniş-kalkışlarına izin veren kule hizmetlerinin yanı sıra uçakların ground olarak adlandırılan yerdeki hareketleri kontrol eden hava trafik kontrolörleri görev yapacak.
Belirli bir süre eski kulede Türkiye’nin batı hava sahasındaki uçak trafiğini koordine eden ’yol kontrol’ ve İstanbul bölgesindeki Atatürk, Sabiha Gökçen ve Çorlu Havalimanlarına uçakların iniş ve kalkışlarını kontrol eden ’yaklaşma’ birimleri yeni kuledeki yerlerine geçecek.
Yeni yapılan hava trafik kontrol kulesindeki diğer sistemlerin tamamlanmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı’nda 30 yıldan beri hizmet veren eski hava trafik kontrol kulesinin yerine 4 uçaklık park alanı yapılacak.
Hürriyet
