Havalimanı tren hattı için ilk adım

Havalimanı tren hattı için ilk adım

3'üncü Köprü ve Havalimanı ile Halkalı arasında yapılacak demiryolu hattının etüt ve danışmanlık ihalesine çıkılıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek havalimanı ve Avrupa bağlantılarını sağlayacak demiryolu projesi için ilk adım atılıyor. TCDD, 3'üncü Köprü, 3'üncü Havalimanı ve Halkalı arasında yapılacak demiryolu hattının etüt ve danışmanlık ihalesine çıkıyor. 

62 KM'LİK GÜZERGÂHI KAPSIYOR 

Hattın güzergâhında yapılacak kamulaştırma, inşaat, güzergâh düzenlemesi ve istasyon yerleriyle ilgili arazide son düzenlemeler yapılacak. Yapımı devam eden köprü ve havalimanı projelerine erişimi sağlayacak demiryolu hattının üzerindeki tünel, viyadük ve geçiş noktalarıyla ilgili kesin çalışmalar, plan tadilatları ve harita işlemleri gerçekleştirilecek. 3'üncü Köprü'den Halkalı'ya kadar olan 62 kilometrelik projenin geçişiyle ilgili hangi arsalarda ne kadar kamulaştırma yapılacağı, hangi güzergâh üzerinden geçileceği de tespit edilecek. 

700 METRELİK TÜNELE GİRİYOR 

Projeye göre yüksek hızlı tren 3'üncü Köprü'den çıktıktan sonra Avrupa Yakası'nda 700 metrelik bir tünele girecek. Çevre yolundan farklı olarak kendi rotasında devam edecek olan hızlı tren, 3'üncü Havalimanı'na uğrayacak. Ardından da Odayeri civarında makasla ayrılıp, Başakşehir'e (Kayabaşı) dönerek Halkalı'ya gidecek. Yeni Demiryolu, Halkalı'da, banliyö hatları iyileştirmesi devam eden Marmaray Projesi'ne bağlanacak. Halkalı-Kapıkule YHT Projesi ile de entegre olacak yeni tren hattı, yolcu ve yük taşımacılığında da kullanılabilecek. Davet aşamasındaki ihalede 24 Kasım'da resmi süresi dolduktan sonra nihai karar verilecek. 

Kaynak: Sabah

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.