Havadan sudan

Ömür bulutu rüzgâra binmiş uçuyorken; havadan sudan bahsetmenin tam zamanı! Kış kışlığını göstermiyor, yağmurlar yeterince yağmıyor, virüs yayılmaya devam ediyorken; başka ne düşünülür, ne konuşulur?

Konuşacak bir şey bulamayınca havadan sudan bahsetmek adet olmuş, bazen de “suya sabuna dokunmadan” konuşmak! Şimdi ciddi ciddi sudan konuşmaya başladık; hem bunun ciddisi laubalisi olmaz; su her zaman sudur ve hayattır, hava da öyle.

En hayati şey hava ve kapital sisteme göre bedava; şükür bilmeyen, hamd tanımayan ne bilir nimet kıymetini! Su pette satılırsa değer ifade eder kapital sisteme göre; yürürken sol elle içmek onu ilgilendirmez, onun nimet olduğu ve hürmet edilmesi gerektiğinin kara cahilidir zira!

Ondan okyanuslarda 8 milyon pet birikmesi umurunda değildir. İyilik yap denize at değil, aleni kötülük yaptığının resmidir görünen; gökyüzüne uydu kirliğine dönüştürmesi de aynı şekilde.

Buzullar niye erimesin; zalim insan nesli dokunduğu yeri kirletiyor, ahengi bozuyor!

Öncesinde zihinleri kirletti, kalpleri kararttı, ruhları sarstı; varsa da yoksa da dünya hayatı ve zevkleri! İnsan halife, ebed yolcusu, ebediyet burada kazanılacak, asıl hayat ahiret hayatı; düşüncelerini dumura uğrattı, hissiyatını köreltti; sunduğu sunmaya çalıştığı yalancı cenneti ile!

Dünyaya hâkim bu zihniyet virüs gibi insanlığa yayıldı kimini öldürdü, kimini hasta etti, azı iyi kalmayı başardı!

Bazen toprak kızıyor, bazen su ve ceza misliyle geliyor; dünya hayatı çekilmesi zor bir yüke dönüşüyor, cennet olması beklenirken cehenneme dönüşüyor; iki dünya savaşı neyin neticesi?

Titanik kafa yağmur bombası ile yağmursuzluğu çözer mi?

İman susuzluğu ile boğuldu Titanik; sunduğu isyan dünyayı çölleştirdi! Nuh’un gemisi yüzmeye devam ediyor; iman kevserini içmişler biniyor ona.

Soluduğumuz hava ne havası, içtiğimiz su ne suyu ve çölleşmiş dünyaya ne sunuyoruz? Hava ve su; Muhammedi (a.s.m.) medeniyet inşası için gayrete getiriyor mu bize?

Umut bulutlar kadar, kara bulutlar da geziyor üzerimizde; istiğfar ve tövbe ile kara yerimizi temizleyebilir, dua ve niyaz ile umut yanımızı çoğaltabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.