Hata yaptık dinsiz toplum olmaz

Hata yaptık dinsiz toplum olmaz

Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ, "Dinsiz toplum olmaz. Din toplum için önemli ve hayatidir. Bazı dönemlerde hatalar yapıldı" dedi.

Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği tarafından Çakmak Marble Otel'de düzenlenen 'Nasıl Bir Türkiye' konferansına konuşmacı olarak katılan Başbuğ, laikliğin halkta yanlış anlaşıldığını söyledi. 

Başbuğ, "Laiklik konusunu halkımıza, köylümüze doğru anlatamamışız. Aslında çok açık ama halka doğru anlatılamadığı için maalesef Cumhuriyet'in ilk kurulduğu andan itibaren istismar ediliyor. İlk kurulan muhalefet partisi Terakkiperver'den beri siyasette, din ve dini duyguların istismar edilmesi başlıyor. Laiklik köyde, kentte öyle bir şey resmediliyor ki 'laiklik' denilince 'dinsizlik' anlaşılıyor. Diyorlar ki 'Ordunun başında olan generaller, subaylar dinsiz.' Böyle bir propaganda yapılıyor. Din bir toplum için vazgeçilmezdir. Dinsiz toplum olmaz. Din toplum için önemli ve hayatidir. Hele Türkiye gibi halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede dini bir tarafa atamazsınız. Bazı dönemlerde hatalar yapıldı. Bazı radikal düşüncede olanlar dini toplum hayatından kopartmaya çalıştı" dedi.

dha

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum