Hastaya özel asansör

Hastaya özel asansör

ALS hastalığı sebebiyle tekerlekli sandalyeye mahkûm olan İsmail Akpınar’ın birinci kattaki dairesine çıkabilmesi için Aziziye Belediyesi tarafından yaşadığı apartmana asansör kuruldu.

Dört yıl önce Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına yakalanan ve birinci kattaki dairesine inip çıkmakta zorlanan İsmail Akpınar (40) için Aziziye Belediyesi harekete geçti. Belediye, Akpınar için apartmana özel asansör sistemi kurdu. Akpınar’ın eşi Selma Akpınar, “İki yıldır eşim yürüyemiyor. Bunun için apartmanın içerisine rampa yaptırdık. Eşimin arkadaşı durumu gördü ve belediyeye başvurduk. Kısa bir süre sonra ekipler eve gelip ölçümler yaptı. Yaklaşık 1-1,5 ay gibi bir sürede eşime asansörü yaptılar” diye konuştu. İsmail Akpınar da eşi aracılığıyla kendisi için özel asansör sistemi kuran belediye yetkililerine teşekkür etti.

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan da evine girip çıkmakta zorluk çeken Akpınar’ın ailesinin başvurusu üzerine hasta için özel bir asansör inşa ettiklerini anlattı. “Hayat birlikte güzel” sloganıyla hareket ettiklerini ifade eden Orhan, “Engelli kardeşlerimizle birlikte yaşamayı bilmeliyiz. Gayet basit bir mekanizma ile engelli vatandaşımızın ihtiyacını gidermeye çalıştık” dedi.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Projenin maliyetini önemsemediklerini ve bunu belediyenin imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Orhan, “Yaklaşık üç bin 500 liralık bir maliyeti oldu. İlçe sınırlarımız içinde böyle vakalara her zaman destek olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Amacımız engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve günlük hayatta sıkıntılarını bir nebze olsun gidermeyi sağlamak” diye konuştu.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.