Hastalar Risalesi koronavirüsle mücadele eden Belaruslulara manevi güç verecek

Hastalar Risalesi koronavirüsle mücadele eden Belaruslulara manevi güç verecek

Belarus'tan gelen mektup

RİSALEHABER

Kur’an’ı Kerimin müfessiri Bediüzzaman Said Nursi'nin “Hastalar Risalesi” adlı kitabı Belarus dilinde ilk defa yayınlandı. 

Daha önce Küçük Sözler, 2018 yılında Belarusça'ya çevrilmiş Minsk'teki Uluslararası Kitap Fuarı'nda sergilenmişti. Belarus Ulusal Kütüphanesi'ne, Belarus Devlet Üniversitesi'ne ve ülkenin çeşitli bölgelerindeki kurumlara ulaşıtırılmıştı.

Hastalar Risalesi'nin koronavirüs salgını sırasında okuyucularla buluşmasının önemi not edilmelidir.

On yıllar önce yazılmış bir kitap, hastalıkla karşı karşıya kalan insanlara manevi güç ve moral rehberlik sağlıyor.

Said Nursi'nin manevi talimatları, tüketim toplumu haline gelen modern Belarus toplumundaki her bir kişi için özellikle önemli.

belarus_risale.jpgBirçoğu nesilden nesile inançlarını koruyan Belarus'taki İslam temsilcileri ise, Said Nursi'nin Belarusça kitaplarını özel bir ilgi ve beklenmedik bir sevinçle karşıladı.

1882 yılında inşa edilen bir caminin günümüze kadar geldiği ve faaliyete geçtiği İvye antik kentinin kütüphanesinde bu yılın başında Said Nursi'nin kitaplarının tanıtımı yapıldı.

Ivye'de ve Belarus'un diğer bazı şehirlerinde (Slonim, Novogrudok, Smilovichi, Kletsk, vb.) yüzyıllardır Müslümanlar yaşamaktadır.

Ayrıca diğer ülkelerden Minsk'e okumak için gelen Müslüman öğrenciler için Belarusça dilinde okumak, bu kitaplar sayesinde hem ruhani bilgelik kazanacak hem de Belarus diline daha iyi hakim olacaklar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.