Hasan Celal Güzel: Avrupa Birliği korkumu Risale-i Nur dersinde yendim

Hasan Celal Güzel: Avrupa Birliği korkumu Risale-i Nur dersinde yendim

Türkiye’de bir takım dindar, dinine ve imanına sahip insanların entelektüel ve aydın geçinenlerin çok daha önünde olduğunu ben kendi hayatımda gördüm

Milli Eğitim eski bakanlarından Hasan Celal Güzel vefat yıldönümünde anılıyor.

İmanlı ve cesur bir insan ve siyasetçi olan Güzel, 28 Şubat sürecinin en karanlıklı günlerinde büyük mücadelelerde bulunmuştu.

19 Mart 2018 yılında vefat eden Hasan Celal Güzel, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin merhum talebelerinden Mustafa Sungur ağabeyin onu nasıl etkilediğini şöyle anlatmıştı.

URFA'DA SUNGUR AĞABEYİN RİSALE-İ NUR SOHBETİNE KATILDIM

"Bazıları belirli cemaatlere, dini gruplara saldıradursunlar, onları gericilikle suçlayadursunlar. Aslında Türkiye’de bir takım dindar, dinine ve imanına sahip insanların entelektüel ve aydın geçinenlerin çok daha önünde olduğunu ben kendi hayatımda gördüm.

Geçmişte biz de genç olarak AB’ye girmenin milletimize ahlaki bakımdan yanlış tesir edeceği kanaatindeydik. O zaman Urfa’ya ziyarete gitmiştim ve bir Risale-i Nur sohbetine katılmıştım. Mustafa Sungur Ağabey de vardı. Herkes AB aleyhine attı tuttu. Sungur Ağabey de kibar bir şekilde dedi ki, “doğru da acaba tersini düşünemez miyiz?” Biz hayretler içinde kaldık. “Nasıl tersini düşüneceğiz?” falan diye birbirimize baktık.

NİYE İSLAM'I GÖTÜREBİLECEĞİMİZİ HİÇ AKLIMIZA GETİRMİYORUZ?

“Niye kendimize güvenmiyoruz, niye oraya tam tersine kendi inancımızı, İslam'ı götürebileceğimizi, orayı da nurlandırabileceğimizi, ışıklandırabileceğimizi hiç aklımıza getirmiyoruz? Bizim insanımız aslında çok iyi yetişmiş, kuvvetli imanı olan insanlardır. Orada netice alınabilir” demişti.

Ben şaşkınlıkla dinledim ve sonra da gördüm ki söylenildiği gibi Avrupa Birliği, belirli dar kafalıların bahsettiği gibi ele alınmamalı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum