Harran Üniversitesi şehir gibi

Harran Üniversitesi şehir gibi

Harran Üniversitesi’nin öğrenci mevcudu 21 bine ulaştı.

Açıklama üniversitenin rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’dan geldi. Taşaltın, üniversitenin bu yıl yüzde 98’lik dilimle tercih edildiğini ve yeni kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte mevcut öğrenci sayısının 21 bine ulaşacağını söyledi.

Programlara göre ÖSYM’den gelen öğrenci sayılarında Harran Üniversitesi’ne tanınan 4 bin 821 kontenjandan gelecek öğrenci sayısı toplamının 4 bin 712 olarak belirlendiği açıklandı.

Yüzde 98’lik bir dilimle tercih edilen Harran Üniversitesi, bu yılki tercih yoğunluğu ile bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçmiş oldu.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın değerlendirmeleri ise şöyle:

-Birkaç bölüm ve program hariç tüm branşlarımız yüzde yüz doldu. Yapılan kayıtların dışında, ek kontenjan, özel yetenek sınavları, yüksek lisans, doktora ve yurtdışı öğrenci kontenjanıyla öğrenci sayısı 21 bine ulaşacak. Bu rakam Şanlıurfa’nın gelişmesi, tanınması noktasında önemli.

-Her yıl Osmanbey Yerleşkesi Merkezi Kafeteryada toplu olarak kayıt yapılıyordu. Öğrencilerimiz saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlardı. Bu sene itibariyle fakülte ve meslek yüksekokulları kendi bünyelerinde oluşturdukları kayıt bürolarıyla hizmet vermeye başladılar. Böylece sıra beklemek zorunda kalınmadı. Öğrencilerimiz için büyük kolaylık sağladık. Ayrıca e-kayıt yöntemiyle kayıt sistemi devreye girdi. Öğrencilerimizin bir kısmı da internet üzerinden üniversitemize gelmeden kayıtlarını yaptılar.

-Bu yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Podoloji ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çocuk Gelişimi örgün öğretim bölümlerimize öğrenci almaya başlıyoruz. Ülkemiz ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olmasını diliyorum.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.