Harama el uzatmadı

Harama el uzatmadı

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki Sanayi Sitesi’nde, aracının tekeri altındaki çamur içinde ve çevresinde bulduğu 6 bin 800 lirayı sahibine teslim ettiren duyarlı vatandaş, “Bizde haram yemek olmaz, parayı bir an bile olsa kendime almayı düşünmedim” dedi

İsminin açıklanmasını istemeyen duyarlı vatandaş, aracı ile gittiği Sanayi Sitesi’nde, çevreye yayılmış halde çamur içinde yüklü bir miktarda para buldu. Olayı anlatan vatandaş, “Sabah çocukları almaya gelen okul servisinin kapısı bozulunca tamir için Sanayi Sitesi’ne götürüldü. Bir süre sonra ben de çocukları merak edip ne olup bittiğini öğrenmek için Sanayi Sitesi’ne gittim. Aracımı park ettikten sonra, okul servisinin onarımıyla ilgili bilgi aldım ve geri döndüm. Aracımızın yanına geldiğimde lastiğin altında ve çevrede kağıt parçaları gördüm. Çamur içinde oldukları için ilk önce para olduğunu fark edemedim. Daha sonra kağıt para olduğunu görünce hepsini topladım. Bazıları 200 liralık banknot olan paraların tamamı 6 bin 800 liraydı. Hemen çevrede bulunan esnafla görüştüm, onların olup olmadığını sordum. Hiç kimse paralarının kendilerine ait olmadığını söyleyince doğru Seyitgazi Belediyesi’ne gidip ilgilileri teslim ederek durumu anlattım ve anons edilmesini söyledim” dedi.

ÇOK MUTLU OLDUM

Bir süre sonra belediyeden kendisinin arandığını ve paraların sahibinin bulunduğunun söylendiğini anlatan vatandaş, “Ben de belediyeye gidip sahibi ile görüştüm. Sahibi yine aynı sitede oto elektrikçisi olan Cemal Kaya isimli bir hemşehrimizmiş. Zaten üst başından esnaf olduğu da belliydi. Zabıta görevlisi Halil Şakar parayı kendisine teslim etti, ben de çok mutlu oldum” diye konuştu.

HARAMA EL UZATMAM

Bulduğu parayı bir an olsun kendisine almayı aklından bile geçirmediğini söyleyen duyarlı vatandaş, “Ben harama el uzatmam. Bu paranın sahibinin olaydan sonra ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum. Onun helalden kazanıp biriktirdiğini ben haram olarak yiyemem ki. Bu yaptığımı kim olursa zaten yapardı. Çok mutluyum” dedi.

DUYARLI VATANDAŞA TEŞEKKÜR

Paranın sahibi olan oto elektrikçisi Cemal Kaya da, duyarlı vatandaşa teşekkür etti. Çalışarak biriktirdiği parayı evinde değil hep yanında taşıdığını anlatan Kaya, “Sabah parayı cebimden düşürmüşüm. Bulamayınca belki evdedir diye hanımı arayıp sordum. Evde olmadığını anlatınca çevrede araştırma yapmaya başladım. Esnaf arkadaşlar, parayı birinin bulduğunu, kendilerine de sorduğunu, sahibini bulamayınca belediyeye götürdüğünü anlattılar. Ben de yapılan anonsu duyunca belediye gittim, paraların miktarını falan anlattım ve teslim aldım. Duyarlı vatandaşa ve belediye ekiplerine teşekkür ederim. Demek ki param helalmiş, kaybolmadı” diye konuştu. 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.