Hapisteki Mursi'ye ziyaret bile yasak

Hapisteki Mursi'ye ziyaret bile yasak

Mursi'nin savunma heyeti sözcüsü Dimati'nin müvekkilini cezaevinde ziyaret talebi reddedildi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin savunma heyeti sözcüsü Dimati'nin müvekkilini cezaevinde ziyaret talebi reddedildi
 
Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin savunma heyeti sözcüsü Muhammed ed-Dimati, yaptığı açıklamada, "Mursi'nin el-İttihadiyye Sarayı önündeki göstericileri öldürmekle suçlandığı davanın 6 Mart'ta yapılan son duruşmasından sonra nerede tutulduğunu bilmiyoruz. Ziyaret etmek için dilekçe sunduk ancak savcılık yasaları ihlal ederek talebimizi reddediyor" ifadesini kullandı.
 
Mursi'nin kayıplar arasında kabul edildiğini savunan Dimati, Mursi'nin İskenderiye'deki Burc el-Arab Hapishanesi'nde mi, Tora Cezaevi'nin yüksek güvenlikli "Akreb" adlı bölümünde mi, başka bir cezaevinde mi ya da cezaevlerinin dışında başka bir yerde mi tutulduğunu bilmediklerini ifade etti.
 
Dimati, Mursi'nin ziyaretinin hiçbir yasal gerekçe olmadan engellenmesinin ihtiyati tutuklulara karşı en büyük hak ihlalini teşkil ettiğini dile getirerek, bunun Mursi'den intikam alma çeşitlerinden biri olduğuna işaret etti.
 
Mursi'nin çocuklarından ikisinin geçen pazar günü ziyaret için Tora Cezaevi'ne gittiklerini ancak cezaevi yönetiminin Mursi'nin orada olmadığını söylediğini kaydeden Dimati, birkaç gün önce de İskenderiye'deki Burc el-Arab Cezaevi'ne gittiklerini, buradaki yetkililerden de aynı cevabı aldıklarını bildirdi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.