Hapisteki Adrian Risale Okuyunca Said Oldu

Hapisteki Adrian Risale Okuyunca Said Oldu

Polonya'dan bir hidayet haberi

Polonya'nın başkenti Varşova'dan bir hidayet haberi geldi. 

Varşova'da ticaretle meşgul olan Necati isminde bir Nur talebesi iş vesilesiyle bulunduğu bir dükkanda, müşterisi olan kadından namaz kılmak için müsaade istedi. Kendisine namaz kılmak için yer gösteren dükkan sahibi Necati beyin namaz kılmasından etkilenerek kendisine hapiste Adrian isminde bir oğlu olduğundan bahsetti. 

Hapishanede Risale-i Nur okuyunca

Havadisinuriye sitesinin haberine göre, Necati Bey; dükkan sahibi kadına Polonya'da kullanılan Lehçe neşredilmiş bir Risale vererek, kitabı oğluna göndermesini söyledi. Gönderilen Risale hapishane yönetiminin onayından geçerek Adrian'a ulaştırıldı. Bir zaman sonra Adrian'da meydana gelen olumlu değişim hapishane yönetiminin de dikkatini çekti.

Hapishane yönetiminin ilgili birimlerle gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasında Adrian'ın iyi halden tahliye edilmesi kararı verildi. Hapishaneden çıktıktan sonra Adrian ile ilgilenen Necati Bey kendisini bir Nur dershanesine götürdü. Adrian etkilendiği Risale-i Nur vesilesiyle İslamı seçme kararını verdi ve kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. 

Müslüman olduktan sonra Adrian ismi yerine Said ismini seçen genç müslüman, şimdi kendi gibi hidayete muhtaç Polanyalı gençlere Risale-i Nur vesilesiyle hizmet etmeye gayret ediyor. 

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ifadesiyle "Risale-i Nur'daki hakikî teselliye mahpuslar çok muhtaçtırlar. Hususan gençlik darbesini yiyip taze ve şirin ömrünü hapiste geçirenlerin, Nurlara ekmek kadar ihtiyaçları var."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum