Hamas'tan UNESCO kararı açıklaması

Hamas'tan UNESCO kararı açıklaması

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, UNESCO'nun İsrail'i Filistin topraklarında "işgalci güç" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesini memnuniyetle karşıladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO), İsrail'in Filistin topraklarında "işgalci güç" olarak tanımlandığı karar tasarısını kabul etmesini memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO'nun kararının, İsrail'in Kudüs'teki hak iddiasını çürüttüğünü ve Filistin topraklarında, Kudüs'te ve burada bulunan İslami eserlerdeki hak iddiasının meşru olmadığını vurguladığını belirtti.

Kanu, bu kararın Arap ülkelerinde, İslam dünyasında ve uluslararası toplumda benimsenmesi, pratiğe geçirilmesi için çalışılması ve Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirilmesi için yapılan her türlü kazı ve eylemlerin durdurulması çağrısında bulundu.

İsrail'in "işgalci güç" olarak tanımlandığı "İşgal edilmiş Filistin" başlıklı karar tasarısı, UNESCO'da oylanarak kabul edilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.