Hamas'tan AB'nin İsrail kararına destek

Hamas'tan AB'nin İsrail kararına destek

Lübnan'daki Hamas yetkilisi Bereket, AB'nin İsrail'in, Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen kararını doğru buldu.

Lübnan'daki Hamas yetkilisi Ali Bereket, Avrupa Birliği'nin (AB) İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen kararını doğru yönde bir adım olarak nitelendirdi.

Bereket, İstanbul'da düzenlenen İslam Toplumları Konferansı bitiminde AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB'nin İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar almasını doğru yönde bir adım olarak nitelendirdi ve Hamas'ın söz konusu kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti. 

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun söz konusu kararın ardından Filistin-İsrail barış sürecinde AB'nin rolünün askıya alınması yönündeki kararını hakkında "Herhangi bir barış süreci var mı ki? Yok" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.