Hamas'ın serbest bıraktığı 85 yaşındaki rehinenin sözleri terörist israili rahatsız etti

Hamas'ın serbest bıraktığı 85 yaşındaki rehinenin sözleri terörist israili rahatsız etti

Hamas tarafından serbest bırakılan 85 yaşındaki israilli rahine Yocheved Lifshitz'in yaptığı açıklamalar israilde hazmedilemedi

Liftshitz serbest bırakıldıktan sonra Hamas askerlerinin kendilerine iyi davrandığını söylemiş ve rehin tutuldukları süreçte tıbbi destek aldıklarını ifade etmişti.

Haaretz'e konuşan başbakanlık ve Rehine ve Kayıp Aileleri Forumu'ndan kaynaklar Lifshitz'in sözlerinin kendileri için sürpriz olduğunu belirtti.

israil hükümetinden bir kaynak, pazartesi akşamı Ichilov Hastanesi'nde yapılan basın toplantısının öncesinde Ulusal Kamu Diplomasisi Müdürlüğü'nün duruma el koymuş olması gerektiğini söyledi.

Kaynak, "Lifshitz'in Hamas teröristlerinin elindeki rehinelere insani bir şekilde davrandığına yönelik sözleri İsrail'in argümanlarına zarar verdi. En azından Liftshitz ve aile üyelerine, bu tip mesajların düşmana hizmet edeceğini söylemek uygun olurdu" ifadelerini kullandı.

Kaynak ayrıca gelecek Kamu Diplomasisi Müdürlüğünü'nün serbest bırakılan rehinelerle basın kuruluşları arasındaki iletişimi kontrol etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AİLE ALEYHTE KONUŞMAYI REDDETTİ

Haaretz'de yer alan haberde Lifshitz'in basın toplantısı öncesinde, başbakanlık ofisinin hastane temsilcileriyle iletişime geçtiği öne sürüldü.

Hastanede çalışan bir hemşirenin, Lifshitz'e iyi bakıldığını söylemesinin ardından başbakanlığın devreye girerek hastane personelinden bu tip açıklamalar yapılmamasını talep ettiği ifade edildi.

Lifshitz'in ailesiyse basın toplantısı öncesinde yetkililerin kendileriyle temasa geçtiğini ve rehinelere iyi muamele edildiğini söylememelerini istediğini belirtti. Aile, bu talebi reddettiklerini açıkladı.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum